Vanuit Shomron: opgeschrikt door een brute moord

Karen en Yair Strijker maakten in 2013 alijah naar Israël.

Vanuit Shomron geeft elke week een idee van het leven in het bijbelse hartland van Israël.

Vorige week zondag werd Israel ruw opgeschrikt door de brute moord op twee Israëliërs, Kim en Ziv, die op het industrieterrein Barkan werkten, vlakbij Ariel (de hoofdstad van Samaria). Ze werden door een 23-jarige Arabier, die daar werkte, gebonden en in koelen bloede van dichtbij doodgeschoten.

Kim, een moeder van 29 en Ziv (35), vader van drie jonge kinderen. Een oudere vrouw werd ook gebonden en beschoten maar overleefde de aanval. Op het Barkanterrein werken vierduizend Arabieren en rond de drieduizend Joden juist goed samen en deze terreuractie maakt veel kapot. Fatach schoof de moord weg als een ‘handeling’ en gaf Israel de schuld vanwege de ‘bezetting.’ De Palestijnse president Abbas veroordeelde de moord dan ook niet.

Hamas deelde in de Gazastrook zoals gewoonlijk bij moordpartijen op Joden snoepjes uit en roept anderen op nog veel meer Joden te vermoorden. De moordenaar is bekend maar nog niet gepakt en hij heeft ook zijn wapen nog…

Yair en Karen Strijker van Studiehuis Reshiet maakten in 2013 met hun kinderen Ruth en Shmuel alija naar Judea en Samaria in Israël.

Wees de eerste die reageert op "Vanuit Shomron: opgeschrikt door een brute moord"

Geef een reactie