Update Midden-Oosten: haat tegen Israel op Amerikaanse universiteit, Palestijnse tunnel 200 meter ver in Israel en een opmerkelijke vondst

Foto: Levi Zoutendijk

Opmerkelijk nieuws van de afgelopen week in het Midden-Oosten.

Haat tegen Israel op Amerikaanse universiteit

De 24-jarige Israëlische studente Ofir Dayan, die aan de prestigieuze Columbia Universiteit in Amerika studeert, beschreef in de New York Post dat het daar buitengewoon onprettig is voor Joodse studenten. Ze spreekt over bedreigingen, intimidatie en vrees voor haar persoonlijke veiligheid. ‘Daar hebben Joodse studenten en andere studenten die pro-Israel zijn, mee te maken.’

Toen ze een keer Hebreeuws sprak tijdens een telefoongesprek, schreeuwde een medestudent haar toe: ‘Stop met het doden van moslimbaby’s’ en ‘Zionist, verdwijn.’ Toen ze dit doorgaf aan de veiligheidsinstanties op de universiteit werd er volgens haar niets mee gedaan.

Ofir Dayan diende voor haar studie als officier in het Israëlische leger. Ze had nooit vermoed dat ze tijdens haar studie in Amerika met zoveel vijandigheid zou worden geconfronteerd met en zoveel onverschilligheid van de kant van de leiding van de universiteit. ‘Ze deden niets om mij te beschermen.’

Ofir is de dochter van Dani Dayan, de Israëlische Consul-General in New York. (Bron: United with Israel)

Met deze Palestijnen kan Israel toch geen vrede sluiten…

De Fatah partij van de Palestijnse leider Abbas beschuldigt Israel ervan uit te zijn op terreur en moord, terwijl kort daarvoor een Palestijn twee Joodse mensen had gedood: Kim Levengrond-Yehezkel en Ziv Hijbi, afgelopen zondag, in Samaria. En ondertussen werd in Gaza snoep uitgedeeld om de moord op beide Joden te vieren. De beide moorden werden gepleegd door de 23-jarige Palestijnse terrorist Asraf Walid Suleiman Na’alwa. Op het industrieterrein waar hij werkte, schoot hij in koelen bloede een jonge Israëlische moeder en een Israëlische vader dood, die enkele uren eerder hun families gedag hadden gezegd om te gaan werken. Na de moord plaatste Fatah op Facebook een verklaring dat geen Israëli veilig zou zijn voordat de Palestijnen het voor het zeggen hebben in heel Israel.

Zojuist kwam het bericht binnen dat een Palestijnse terrorist in Samaria de aanval opende op twee Israëli’s, die wel gewond raakten, maar de aanslag gelukkig overleefden. Met Palestijnen voor wie het leven van Joden kennelijk geen waarde heeft, kun je toch geen vrede sluiten… Blijf bidden om de vrede voor Jeruzalem.

Palestijnse tunnel 200 meter ver in Israel

Het Israëlische leger vernietigde deze week een terreurtunnel die vanuit Gaza tot 200 meter ver onder de grens door in Israel was gegraven. Deze al vijftiende Palestijnse tunnel die het Israëlische dit jaar heeft vernietigd, wijst erop dat Hamas nog steeds aanvalsplannen heeft vanuit Gaza in Israel. Wel valt op dat Hamas andere technieken gebruikt bij de bouw van de tunnels, zodat ze steeds moeilijker te ontdekken zijn. (Bron: Honest Reporting)

Opmerkelijke vondst van meer dan tweeduizend jaar oud

In Jeruzalem is een opmerkelijke vondst gedaan, die maar liefst 2100 jaar oud is. Op de oude steen staat de naam Yerushalayim (Jeruzalem, in het Hebreeuws). De complete tekst op de steen luidt: ‘Hananiah, zoon van Dodalos van Jeruzalem’.

Deze vondst bewijst opnieuw de band tussen het Joodse volk en hun oude thuisland en hoofdstad.

Unesco is anti-Israel

Deze week nam de VN-organisatie Unesco twee resoluties aan waarin wordt gesteld dat de Grot van de Patriarchen in Hebron en het Graf van Rachel in Bethlehem in ‘Bezet Palestina’ liggen. Het is opnieuw een poging om de geschiedenis te herschrijven. De resoluties werden ingediend door Jordanië, Libanon, Egypte, Oman, Qatar, Soedan en Marokko. Israel wordt de bezetter genoemd. (Bron: World Israel News/Jpost)

Ik aarzel niet om Unesco een antisemitische organisatie te noemen en zie uit naar de dag dat Nederland zich eruit terugtrekt. Van een VN-organisatie die zo anti-Israel is, wil je toch geen deel uitmaken?

Bid alstublieft voor de Messiasbelijdende Joden

Ik weet niet waarom, maar ik ervaar dat ik u moet oproepen tot gebed voor de Messiasbelijdende Joodse gemeenschap in Israel, maar ook wereldwijd. Bid alstublieft om Gods zegen en Zijn bescherming voor hen. En dat ze tot zegen zullen zijn voor hun volksgenoten die de Heere Jezus, Yeshua, nog niet kennen.

Dirk van Genderen publiceert wekelijks een nieuwsbrief over Israel en het Midden-Oosten.

Wees de eerste die reageert op "Update Midden-Oosten: haat tegen Israel op Amerikaanse universiteit, Palestijnse tunnel 200 meter ver in Israel en een opmerkelijke vondst"

Geef een reactie