Vervalst Israël de geschiedenis met zijn opgravingen?

Afbeelding: Archeologische site 'Tel Hebron' in Hebron (Foto: Burgerlijk bestuur voor Judea en Samaria)

Het Palestijnse ministerie van Buitenlandse Zaken beschuldigt Israël van geschiedsvervalsing en heeft daarover zijn beklag gedaan bij de VN. Israël zou de archeologische opgravingen op Palestijns gebied gebruiken om er historische feiten mee te vervalsen.

De VN, UNESCO en de World Travel and Tourism Council ontvingen dinsdag een telefoontje met het verzoek aan de VN om de juridische en morele verantwoordelijkheid op zich te nemen voor de archeologische opgravingen van Israël op ‘bezet Palestijns land’ en een internationale commissie op te richten om dit probleem aan te pakken.

In hun verklaring waarschuwden Palestijnse archeologen over de hele wereld voor deelname aan deze ‘misdaad’ omdat mogelijke betrokkenheid bij de opgravingen juridische implicaties heeft en de academische carrières kan schaden. Voorts werd geëist, dat musea over de hele wereld alle archeologische vondsten die in Israël zijn opgegraven, onderzoeken en die afwijzen als ze ‘uit bezet Palestijns gebied zijn gestolen’.

De Palestijnen wezen er uitdrukkelijk op, dat de archeologische opgravingen door Israël een ernstige schending zijn van de internationale wetgeving die een ‘bezettingsmacht’ verbiedt om archeologische vondsten uit bezet gebied te verwijderen. Het zou er voor Israël alleen om gaan, de archeologische opgravingen te gebruiken om feiten en geschiedenis te vervalsen, zeiden ze.

Archeologische opgravingen in Tel Hebron

Bron: Israeltoday.nl

Wees de eerste die reageert op "Vervalst Israël de geschiedenis met zijn opgravingen?"

Geef een reactie