Video: Israëli’s sluiten dansend de Shabbat af

Ondanks de hittegolf in Israël, ondanks een regeringscrisis, ondanks dreigende woorden van vijandelijke leiders, nemen de inwoners van Haifa op zaterdagavond de tijd om dansend in de straten de Shabbat af te sluiten.

Misschien vindt u dit een vreemd gedrag voor een volk dat regelmatig geplaagd wordt door brandende akkers en bossen, raketbeschietingen, meedogenloze terreuraanslagen en dagelijkse politieke omwentelingen. Maar niet alzo in Israël. Het is een wekelijks ritueel in steden in het hele land om aan het einde van de Shabbat naar buiten te komen om te dansen en te zingen op openbare pleinen.

Dit is een wekelijkse tijd om te ontspannen en plezier te hebben met familie en vrienden, en ons er niet door de problemen van het uur laten weerhouden om ons leven ten volle te leven. Als we ons volk door de problemen zien dansen terwijl ze zich voorbereiden op het begin van een nieuwe week, dan herinnert dat ons aan de woorden van Jezus: ‘Maak u dan niet bezorgd tegen de dag van morgen: want de dag van morgen zal zijn eigen zorgen hebben; elke dag heeft genoeg aan zijn eigen kwaad’ (Matteüs 6:34).

Er zit iets moois in, om eenvoudige, alledaagse mensen samen te zien komen voor wat onschuldig plezier aan het einde van de Shabbat. Wat een verfrissende uitstel van de vurige beproevingen van de problemen van de week. De volgende keer dat je in Israël bent, kom het dan zelf proberen!

Bekijk hier de video

Wees de eerste die reageert op "Video: Israëli’s sluiten dansend de Shabbat af"

Geef een reactie