$ 1 miljoen in 18 jaar voor terroristen die aanslag Sbarro pizzeria in Jeruzalem pleegden

Foto: Levi Zoutendijk

Vandaag is het 18 jaar geleden dat een Palestijnse zelfmoordterrorist zich op blies in de Sbarro pizzeria in Jaffa street , Jeruzalem. Daarbij kwamen 18 mensen om, waaronder vijf leden van het Nederlandse gezin Schijveschuurder, en raakten meer dan 80 mensen gewond.

De terroristen werden geleid door Ahlam Tamimi. Zij was het die een bom in een gitaarkoffer naar de Sbarro pizzeria bracht en het aan zelfmoordterrorist Izz Al-Din Al-Masri gaf die al in de pizzeria was en die zich vervolgens opblies en daardoor 15 Israëliërs vermoordde, waarvan 8 kinderen. Wanneer Tamimi denkt aan de kinderen die ze heeft vermoord, heeft ze ‘geen spijt’,het maakt haar zelfs blij, zegt ze in een interview wat onlangs op Al-Jazeera werd uitgezonden. Dit zijn enkele van haar gedachten over het vermoorden van kinderen:

Tamimi: “Negen dagen lang heb ik de plek zorgvuldig bekeken en gekozen na het grote aantal vaste gasten in het Sbarro restaurant …”Interviewer: “Heb je niet gedacht aan de mensen die in het restaurant waren? De kinderen? De families?”Tamimi: “Nee.”Tamimi: “Ik heb geen spijt en geen Palestijnse gevangene betreurt wat hij of zij heeft gedaan …”Interviewer: “Weet je hoeveel kinderen er in het restaurant zijn vermoord?”Tamimi: “Ik denk dat er drie kinderen zijn omgekomen bij de operatie.(Glimlacht.) “Interviewer: “Acht.”Tamimi: “Acht ?! Acht.”  (Lacht hard.)

Tamimi werd gearresteerd door Israël en kreeg 15 keer levenslang. Ze werd echter 10 jaar later vrijgelaten met meer dan 1.000 andere terroristische gevangenen, in ruil voor de de door Hamas gegijzelde Gilad Shalit. Tamimi, die nu in Jordanië woont waar ze een tv-programma presenteerd, staat op de lijst ‘Most Wanted Terrorist’ in de Verenigde Staten.

Ze begrijpt niet waarom ze door de US wordt gezocht, want, zegt ze : “Zeven jaar na onze vrijlating willen de Amerikaanse autoriteiten mij opnieuw te arresteren. Dit heeft ons leven tot op zekere hoogte geschokt … Waarom worden we gedefinieerd als ‘terrorist’? Ik maak tenslotte deel uit van een onafhankelijkheidsbeweging, een nationale bevrijdingsbeweging, een verzetsbeweging die handelt voor haar vrijheid.’

Ondertussen gaan de Palestijnse leiders door met het betalen van maandelijkse salarissen.

  • aan de terroristen in de gevangenis NIS 2.278.800 ($ 646.651).
  • aan de families van de dode terroristen NIS 565.600 ($ 160.500).
  • aan de terroristen die zijn vrijgelaten in de Shalit-deal NIS 365.340 ($ 103.672). In totaal bijna $ 1 miljoen.

De betalingen aan deze terroristen vallen onder “special release Grants”, een “presidentiële gift als blijk van eer aan gevangenen”.

De huidige betalingen die de Sbarro-terroristen en hun families ontvangen , zijn NIS 25.800 ($ 7.321) / maand. Ondanks de zelf toegebrachte financiële crisis van de PA heeft de PA al sinds het begin van 2019 NIS 206.400 betaald ($ 58.569).

De Palestijnse Autoriteit verheerlijkt al haar terroristen, inclusief kindermoordenaars en zelfmoordterroristen, als helden. Naast het toekennen van een maandelijks salaris aan de terroristische gevangenen, verbiedt de PA Law of Prisoners and Released Prisoners 2004 de PA om een ​​vredesovereenkomst te ondertekenen die niet de vrijlating van alle Palestijnse terroristen omvat, inclusief de kindermoordenaars die deze aanval hebben uitgevoerd .

– – – – –

Bronvermelding
Datum:   09-08-2019
Auteur:   Joop Soesan
Beeld:     screenshot you tube
Website: www.joods.nl

– – – – –

Wees de eerste die reageert op "$ 1 miljoen in 18 jaar voor terroristen die aanslag Sbarro pizzeria in Jeruzalem pleegden"

Geef een reactie