Abbas waarschuwt Trump: ‘Loop naar de hel met uw vredesplan!’

Foto: Levi Zoutendijk

Mahmoud Abbas, voorzitter van de Palestijnse Autoriteit (PA), zei maandag tijdens een ceremonie in Ramallah dat het Israëlisch-Palestijns-Arabische vredesplan van de Trump-regering (dat niemand kent noch heeft gezien) “naar de hel mag gaan“.

Volgens een rapport in Axios zei Abbas dat iedereen die de Palestijnse kwestie wil oplossen, moet beginnen met het oplossen van het politieke aspect ervan, “en niet proberen illusies van miljarden dollars te verkopen“.

“Het ‘Akkoord van de Eeuw” of het akkoord van de schande zal naar de hel gaan en het economische project waar zij volgende maand [in Bahrein] aan zullen werken, zal ook naar de hel gaan … we hebben gezegd dat we deze vergadering en de resultaten ervan niet zullen accepteren omdat ze ons illusies verkopen die nergens toe zullen leiden,” benadrukte de Palestijnse leider.

Abbas verwees naar de economische workshop ‘Peace to Prosperity‘, die op 25 en 26 juni zal plaatsvinden in Bahrein. Senior functionarissen van het Witte Huis hebben vorige week gezegd dat het bestuur van Trump van plan is de economische component van zijn aanstaande vredesplan in het Midden-Oosten tijdens die workshop vrij te geven.

De PA kondigde meteen aan dat het de economische conferentie zou boycotten, terwijl Nabil Abu Rudeineh, de voorlichtingsminister, zei dat de conferentie een zinloze vergadering zou zijn die deel uitmaakte van een zinloos plan. Zondag riep het Uitvoerend Comité van de PLO de wereld op om de Bahrein-conferentie te boycotten, omdat het zei dat het “geen enkele partij toestemming had gegeven om te onderhandelen namens het Palestijnse volk”.

Abbas en andere PA-functionarissen boycotten de Amerikaanse regering sinds president Donald Trump brak met decennia van consensus en Jeruzalem in december 2017 erkende als hoofdstad van Israël. De PA heeft ook het Amerikaanse vredesplan verworpen nog voordat het zelfs is onthuld, bewerend dat het Israël zou bevoordeligen.

Bronnen:

♦ naar een bericht van Elad Benari “Abbas: US peace plan ‘will go to hell’ – PA chairman blasts Trump administration’s peace plan: Don’t sell us illusions” van 28 mei 2019 op de site van Arutz Sheva

♦ brabosh.com

Wees de eerste die reageert op "Abbas waarschuwt Trump: ‘Loop naar de hel met uw vredesplan!’"

Geef een reactie