Antisemitisme in Groot-Brittannië bereikt nieuw hoogtepunt

Labour-politicus Ken Livingstone zet zich in voor de Palestijnen. Beeld: Memri

De Britse krant The Daily Mail berichtte in april over een nieuw rapport van de Britse NGO Campaign Against Antisemitism. Het aantal haatmisdaden tegen de Joden in Groot-Brittannië blijkt een schokkend nieuw hoogtepunt te hebben bereikt.

Door Franklin ter Horst

Het rapport toont aan dat de politiediensten bijna duizend antisemitische misdrijven hebben genoteerd in 2015, een stijging met 25 procent vergeleken met 2014. Men zou mogen verwachten dat de daders ter verantwoording worden geroepen. Er blijkt zelfs sprake van een daling waarin verdachten schuldig werden bevonden.

Het zijn niet alleen moslims die zich schuldig maken aan het toenemende antisemitisme maar ook neonazi’s en uiterst linkse activisten en studenten, die gebruik maken van de sociale media om misselijkmakende afbeeldingen te delen die vergelijkbaar zijn met diegenen die ten tijde van nazi-Duitsland werden verspreid.

Maar ook de Britse socialistische Labour Party is niet vies van antisemitisme. Palestijnse kinderen namen de laatste week van april deel aan een festival in Gaza gesponsord door deze partij. Kinderen in militaire camouflagepakjes zwaaiden met messen en speelgoed machinegeweren bedoeld als het simuleren van geweld tegen Israëliërs. Parlementslid Naz Shah en voormalig burgemeester van Londen Ken Livingstone zijn inmiddels beiden geschorst vanwege antisemitische uitlatingen en er werd een intern onderzoek ingesteld naar partijleider Jeremy Corbyn. Sinds hij verkozen is tot secretaris van de Britse Arbeidspartij (Labour), valt hij van het ene antisemitische schandaal in het andere. Zo vergelijkt hij Israël met IS(IS). Een vergelijking die overigens wordt gedeeld door veel parlementsleden van Labour en door raadsleden die zijn geschorst waaronder de eerdergenoemde Ken Livingstone.

Deze Livingstone is een van de hoofdrolspelers in de hetze tegen Israël. Hij staat bekend om zijn pro-Hamas sympathieën en beschuldigt Israël van etnische schoonmaak, het demoniseren van moslims en het creëren van een Warschau-getto in Gaza. Hij noemde de in Qatar gevestigde antisemitische haatprediker Yusuf Al-Qaradawi ‘a man of tolerance and respect’ en knuffelde hem openlijk.

Al deze figuren zijn verkozen tot machthebbers door een electoraat dat precies wist wat hun visies waren. Er is in Groot-Brittannië sprake van een uitgestrekte en aangeboren haat naar Joden en Israël. Mehdi Hasan, een Brits-islamitische politiek journalist bevestigde dit: “antisemitisme wordt niet enkel getolereerd in sommige delen van de Britse moslimgemeenschap; het is een routine en iets alledaags.”

Groot-Brittannië staat al jaren bekend als het epicentrum van antisemitisme in Europa. De Britse media zijn fakkeldragers van ordinaire Jodenhaat en doen er alles aan de ware feiten in het conflict tussen Israël en het corrupte bewind in Ramallah en de doodscultuur in Gaza te verdoezelen.

Franklin ter Horst publiceert vanuit christelijk oogpunt over Israël en het Midden-Oosten.

Wees de eerste die reageert op "Antisemitisme in Groot-Brittannië bereikt nieuw hoogtepunt"

Geef een reactie