Antisemitisme in New York: “angst, extra beveiligingen, vrijwilligers die bewaken”

Foto: Levi Zoutendijk

De angst binnen de Joodse gemeenschap in New York voor meer antisemitische aanslagen neemt toe. De Joodse gemeenschap heeft een terreurdeskundige ingehuurd die beveiliging moet gaan coördineren , terwijl vrijwilligers samen met de politie joodse gebouwen en instellingen bewaken.

Bezoekers van het Chabad hoofdkantoor in Crown Heights hadden gemixte gevoelens, enerzijds gevoelens van angst voor meer aanslagen, anderzijds gevoelens van trots en van “ze krijgen ons niet klein.”

“Antisemitisme is nog nooit zo slecht geweest. Het wordt steeds meer een probleem. Het is gek, ”vertelde de 23-jarige Chaim Kaplan, “we hebben ons hier altijd veilig gevoeld, maar dat gevoel is nu wel verdwenen”, zei hij.

“Wat ga je doen?” Vraagt ​​Kaplan. “Het is nooit de joodse houding geweest om je terug te trekken. We zijn altijd vervolgd. Het is wat het is. We moeten het met liefde bestrijden. ‘

Anderen waren het met deze uitspraken eens.

“Ik zeg mijn familie om door te gaan en te doen wat ze moeten doen, zoals naar school gaan en naar de synagoge gaan,” zei Ron Fulop in de wijk Williamsburg in Brooklyn, ook de thuisbasis van een grote ultra-orthodoxe Joodse gemeenschap

Inmiddels zijn er niet alleen grote aantallen politieagenten op de been in de Joodse wijken van New York, ook de Guardian Angels, een organisatie van ongewapende vrijwilligers, zijn zichtbaar aanwezig in de Joodse wijken.

De Joodse gemeenschap heeft inmiddels een terreurdeskundige ingehuurd die alle beveiligingen moet gaan coördineren.

Mitchell Silber zal toezicht houden op zes beveiligingsprofessionals, die zullen helpen bij het beveiligen van Joodse instellingen in New York City, Long Island en Westchester County als onderdeel van een Community Security Initiative van $ 4 miljoen, volgens de UJA-New York Jewish Federation en de Jewish Community Relations Council van New York .

 

– – – – –

Bronvermelding
Datum:   31-12-2019
Auteur:   Joop Soesan
Beeld:    Screenshot Youtube
Website: https://www.joods.nl/

– – – – –

Wees de eerste die reageert op "Antisemitisme in New York: “angst, extra beveiligingen, vrijwilligers die bewaken”"

Geef een reactie