Archeologie: Lag de echte berg Sinaï in Saoedi Arabië?

Waar lag de berg Sinaï, of Horeb, waar de Heer zijn volk ontmoette en wijze wetten, de Torah, gaf? Volgens sommige bronnen lag deze op het Egyptische Sinaï-schiereiland, volgens oudere bronnen, en lokale bewoners, lag lag deze berg in het noordwesten van Saoedi-Arabië.
De reisgids Ryan Mauro maakte deze video van 25 minuten over de mogelijke plaats van de berg. Kies bij de ondertiteling voor ‘dutch’, en klik regelmatig die hinderlijke reclame weg.

1 reactieop"Archeologie: Lag de echte berg Sinaï in Saoedi Arabië?"

  1. De berg Gods Chorev (Horeb), waar Mosjéh de 10 Woorden ontving, kan niet veraf gelegen hebben van de plaats van de doortocht van Isra’El door de Jam Soef. De afstand tussen Chorev en Qadesj Barnea’ was maar 11 dagen reizen (Dt 1:2). Dan valt de traditionele Jebel Moesa in het uiterste zuiden van de Sinaj af, maar zeker een berg in het nog verder gelegen Saoedie Araviem! Overigens is de afstand van het vertrek uit Mitsrajim (Egypte) en de Jam Soef ook maar enkele dagen (1 of 2). Dan is de enorme reisafstand tussen Mitsrajim en het noorden van Saoedie Araviem ook te lang en valt af!

Geef een reactie