Ons avontuur: onze olijfboom in de Negev opzoeken!

Foto: Levi Zoutendijk

‘Shalom, kunt u ons alstublieft helpen? We zijn op dit moment in Kadesh Barnea! We willen graag onze olijfboom zien! Misschien kunt u ons bellen? Dat mailden Dirk & Corrie B. naar de redactie van Israel Today in Jeruzalem – en met hulp vonden zij hun olijfboom.

Vorig jaar lazen we over de mogelijkheid om olijfbomen te planten in de Negev woestijn, en dat hebben we ook gedaan.
Onlangs bezochten we Israël en we besloten spontaan dat het leuk zou zijn om de olijfboomgaarden van Israel Today in de Negev woestijn te bezoeken en te zien hoe onze olijfboom groeit en bloeit.

Het was een maandagochtend en we reden met een bus naar Be’er Milka, vlakbij het Bijbelse Kadesh Barnea, waar de olijfgaarden zijn aangelegd. De bus zette ons af op de hoofdweg, ongeveer 4km van de moshav. Een jonge Israëli – Gideon – stopte en bood ons een rit aan naar Be’er Milka. Hij zette ons af aan de rand van de moshav. We bedankten Gideon voor de rit en boden aan om hem te betalen voor de rit, maar hij wilde geen geld aannemen. We bedankten hem en God voor de hulp die we kregen om naar Be’er Milka te komen.

We gingen naar de enige plek in het centrum van de Moshav die open was, het postkantoor, waar ik een e-mail stuurde naar de Israel Today redactie in Jeruzalem: Shalom, kunt u ons alstublieft helpen? We zijn op dit moment in Kadesh Barnea! We willen graag onze olijfboom zien! Misschien kunt u ons opbellen?

We wachtten in het postkantoor op een antwoord. Hoe meer tijd er voorbijging, hoe meer mijn hoop afnam dat we onze olijfboom zouden zien…. Ik bleef naar mijn telefoon kijken. Plotseling kwam het antwoord op mijn roep om hulp – Godzijdank!

We kregen een antwoord van Israel Today, waar onze boom stond, inclusief een YouTube-video met een routebeschrijving, maar… helaas hadden we geen auto. Ik liet de routebeschrijving zien aan de medewerkster van de post en vroeg haar of ze ons kon helpen de boomgaard en onze olijfboom te vinden. Ze raakte opgewonden en vroeg haar manager om toestemming om ons er met haar auto heen te brengen, wat ze ook deed.


De wijngaard en de olijfgaarden van Israel Today, dicht bij de grens met de Egyptische Sinaï woestijn.

Ze had een half uur de tijd voor ons, voordat ze terug moest om voor haar twee kinderen te zorgen. We waren echt onder de indruk van hoe aardig ze was! En het werkte! We hebben onze boom gevonden, het was absoluut cool! We hebben wat foto’s genomen, en de aardige dame van het postkantoor heeft ons zelfs afgezet bij de bushalte om terug te gaan naar het centrum van het land. Dat was erg aardig van haar en we zijn haar zo dankbaar voor haar hulp!

Lof en dank aan onze Heer en God voor al die geweldige mensen die ons geholpen hebben om onze olijfboom in de Negev-woestijn te bezoeken!

Dirk & Corrie B., Nederland

Zou u uw eigen olijfboom in Israël – gelabeld met uw naam – op prijs stellen?Het doel van dit project is vertrouwen op God en geleid worden door de zionistische en pioniersgeest van het vergroenen van het land Israël.

Wees de eerste die reageert op "Ons avontuur: onze olijfboom in de Negev opzoeken!"

Geef een reactie