Orthodoxe Joodse groep verhinderde ‘massale doop’

Foto: Levi Zoutendijk

Meer dan duizend charedische (ultraorthodoxe) Joden kwamen in Jeruzalem bijeen voor een conferentie, bedoeld om zich te beklagen over de opkomst van het zendingswerk in de stad, de aanwezigen voor te lichten over het zendingswerk en vrijwilligers te rekruteren tegen de missionarissen.

Het evenement, waarover de Hebreeuwstalige orthodoxe krant HaMevasser op 14 augustus 2019 berichtte, werd georganiseerd door Yad L’Achim (een anti-Messiaanse groep) en werd bijgewoond door veel sprekers, waaronder een voormalige zendeling. Deze voormalige zendeling vertelde het publiek dat hij tijdens zijn periode als zendeling te horen had gekregen dat één bekeerde Jood waardevoller is dan duizend bekeerde heidenen. Aan het eind van het evenement stonden de aanwezigen op en spraken het ‘Shema’-gebed uit, als een teken van solidariteit met de anti-missionaire zaak.

Kehala Kadisha berichtte over een groep uit Yad L’Achim die een ‘massale doop’ van Joden in het Meer van Galilea verhinderde. Dit evenement was georganiseerd door een (Messiasbelijdende) kerk uit Tel Aviv, waarvan Yad L’Achim beloofde die nauwlettend in het oog te houden. Een woordvoerder van Yad L’Achim zei verder: ‘Wij zullen op onze hoede blijven voor deze kerk en tegen andere missionaire kerken. Wij zullen die Joden bereiken die gedoopt zouden worden, en wij zullen hen de leugen van de zending tonen en hen ook confronteren met het Jodendom, dat van hen beroofd wordt door middel van geweld en leugens, door de uitbuiting van hun onwetendheid en behoeftigheid’.

De Media Review is een samenvatting van artikelen die oorspronkelijk in de Israëlische pers werden gepubliceerd, ongeacht de juistheid ervan, en de informatie geeft niet noodzakelijkerwijs de mening van de redacteur weer. Samengesteld door het Caspari Center, Jeruzalem

– – – – –

Bronvermelding
Datum:   02-09-2019
Auteur:   Redactie Israel Today
Beeld:     Dorin Horowitz/Flash90
Website:http://www.israeltoday.nl

– – – – –

 

Wees de eerste die reageert op "Orthodoxe Joodse groep verhinderde ‘massale doop’"

Geef een reactie