Baas van de Mossad: “Iran’s Soleimani weet dat het mogelijk is hem te vermoorden”

Foto: Levi Zoutendijk

In een donderdag gepubliceerd”met het ultra-orthodoxe blad “Mispacha” interview zei Mossad-chef Yossi Cohen dat een mogelijke Israëlische moord op de Iraanse generaal Qassem Soleimani, het hoofd van de elite Quds Force in de Islamitische Revolutionaire Garde van Iran, “niet onmogelijk” was.

Cohen werd gevraagd naar de bewering van Soleimani dat Israëlische vliegtuigen hem en Hezbollah-leider Hassan Nasrallah in Beiroet tijdens de Tweede Libanonoorlog in 2006 als doelwit hadden.

“Ondanks zijn gebrul, heeft hij nog niet de noodzakelijk fout begaan die hem op de prestigieuze lijst van Mossad’s moorddoelen zou plaatsen,” zei Cohen.

‘Hij weet heel goed dat het niet onmogelijk is om hem te vermoorden. Zijn acties worden overal geïdentificeerd en gevoeld, er is geen twijfel dat de infrastructuur die hij heeft gebouwd een serieuze uitdaging voor Israël vormt.”

Ook merkte Cohen op dat Nasrallah “weet dat we de optie hebben om hem te elimineren” maar gaf geen antwoord op de vraag waarom Israël dit niet doet.Over de periode van toenemende spanningen in de Perzische Golf en tussen Israël, de VS en Iran zei Cohen: “Israël is niet geïnteresseerd in conflicten met Iran. Israël heeft maar één belang: voorkomen dat Iran een militaire nucleaire capaciteit bereikt. We willen niet dat het regime instort, we willen geen wraak op nucleaire wetenschappers of Teheran bombarderen. Uiteindelijk wil Israël Iran naar de tafel brengen en dan een deal sluiten die elke optie van militaire nucleaire capaciteit tegengaat. ”

Volgens Cohen wordt Iran momenteel ‘absoluut niet’ gezien als een existentiële bedreiging, maar meer als ‘een veiligheidsuitdaging’, maar dat dit kan veranderen als het kernwapens zou verwerven.

Hij zei dat elke optie op tafel lag om een ​​dergelijke gebeurtenis te voorkomen, inclusief een militaire aanval, maar dat dit “een laatste keuze” was.

Cohen gaf ook commentaar op de Hamas-functionarissen die over de hele wereld zijn vermoord die aan Israel worden toegewezen.

Cryptisch antwoordde hij “Er zijn meer dan een paar moorden, maar de vijand is van tactiek veranderd. Het is niet snel om moord aan ons toe te schrijven, om zijn eigen redenen.”

Hij voegde er echter meteen aan toe: “Als er één doel is dat we zonder aarzeling elimineren, zijn het Hamas-functionarissen in het buitenland. Van lokale agenten tot degenen die wapens beheren die op Israël zijn gericht. ‘Hij zei dat dit geen wraakzuchtige daden waren, maar eenvoudigweg het verwijderen van bedreigingen.

– – – – –

Bronvermelding
Datum:         10-10-2019
Auteur:         Joop Soesan
Beeld:           Screenshot Youtube
Website:       https://www.joods.nl

– – – – –

 

Wees de eerste die reageert op "Baas van de Mossad: “Iran’s Soleimani weet dat het mogelijk is hem te vermoorden”"

Geef een reactie