Benefietconcert Hineni op Onafhankelijkheidsdag Israël

Het orkest in actie. Beeld: Hineni Symfonie Orkest

Het christelijke Hineni Symfonie Orkest geeft een benefietconcert op donderdagavond 12 mei, vanwege de Onafhankelijkheidsdag (Jom Ha’atsmaoet) in Israël.

De feestelijke avond wordt gehouden in de Noorderkerk in Amsterdam, aldus de stichting. Ook het Amsterdams Synagogaal Koor helpt mee aan de avond, die onder leiding staat van chef-dirigent Lubertus Leutscher.

Voor de pauze speelt het orkest populair-klassieke muziek, onder andere van Edward Grieg en Felix Mendelssohn, en na de pauze veel bekende Israëlische melodieën, waaronder Farwoz iz der Himl, Avinu Malkeinu en Hava Nagila.

Hineni geeft sinds 2006 concerten in binnen- en buitenland. Het orkest trad op in onder andere het Concertgebouw in Amsterdam, de Doelen in Rotterdam en het Jerusalem Theatre in de Heilige Stad. ‘Hineni’ is Hebreeuws voor ‘hier ben ik’. Onder dit motto spelen de circa vijftig leden van het orkest, dat voornamelijk uit professionele musici bestaat, pro Deo ten bate van het Hineni-centrum in Jeruzalem.
We staan naast jullie, we staan achter jullie

De musici, de meesten van christelijke huize, dragen het Joodse volk een warm hart toe. De organisatie Hineni, verbonden aan de stichting Christenen voor Israël, biedt steun aan onder meer weeskinderen, kansarme jongeren, Holocaust-overlevenden en slachtoffers van terreur. Het centrum wordt geleid door Benjamin Philip uit Nederland en beschikt over een grote gaarkeuken, die dagelijks de allerarmsten in Jeruzalem van een gratis warme maaltijd voorziet. “Wij kunnen niet meer goed maken wat het Joodse volk is aangedaan in de afgelopen eeuwen. Maar we kunnen wel zeggen: ‘We staan naast jullie, we staan achter jullie'”, aldus een statement op de website van Hineni.

Het Amsterdams Synagogaal Koor (ASK) bestaat uit ongeveer vijftien zangers, een chazzan of solist en de dirigent, Ilia Belianko. “Het koor is opgericht in 1985 en is erin geslaagd als volwaardig synagogekoor een centrale plaats in te nemen in de Joodse gemeenschap”, schrijft ASK in een persbericht. Het gaf concerten in onder andere het Concertgebouw, was meermalen te zien op de Nederlandse televisie en trad op voor leden van het Koninklijk Huis.

Toegangskaarten voor het concert kosten in de voorverkoop € 15,- en op de concertdatum € 17,50, kinderen t/m 12 jaar gratis. Kaarten zijn online te bestellen via de Hineni-website.

Wees de eerste die reageert op "Benefietconcert Hineni op Onafhankelijkheidsdag Israël"

Geef een reactie