Benny Gantz:”Er zijn 119 parlementsleden die geen verkiezingen willen”

Foto: Levi Zoutendijk

Tijdens een vergadering van zijn fractie in de Knesset op maandag riep de leider van Blue & White, Benny Gantz, de Knesset op om te voorkomen dat premier Benjamin Netanyahu Israël binnen een jaar naar een derde verkiezing leidt.

“De eerste twee verkiezingen waren vanwege de juridische situatie van Netanyahu, en een derde zou om dezelfde reden zijn”, vertelde Gantz aan de factie. “Er zijn 119 parlementsleden die geen nieuwe verkiezingen willen, maar één parlementslid (Netanyahu) sleept ons mee naar onnodige en dure verkiezingen.”

De nummer twee van Blue & White, Yair Lapid, zei dat alleen Gantz een regering zou moeten leiden. Hij zei dat Blue & White geen ander Likud parlementslid zou helpen bij het bouwen van een coalitie, daarmee wijzend naar de kandidaat voor het Likud-leiderschap, Gideon Sa’ar.

“We doen er alles aan om ​​nieuwe verkiezingen te voorkomen en een regering te vormen onder leiding van Benny Gantz, zonder trucs en zonder spin,” zei Lapid.

“We zullen onze handtekeningen niet aanbieden aan Gideon Sa’ar of iemand anders om een ​​regering te vormen. Alleen Blue & White vormt de volgende regering.

Netanyahu zegt dat een premier alleen kan worden vervangen bij de stembus. We deden dat, alleen ging hij niet weg. We hebben hem verslagen. Wij zijn de grootste partij in Israël. Hij weigert gewoon de residentie van de premier te verlaten.”

Lapid zei dat Netanyahu het land niet kan blijven leiden door gerichte vragen toe te voegen. “Zou je je kinderen naar een kleuterschool laten gaan als de leraar een criminele verdachte was?” vroeg hij. “Zou u uw geld op de bank zetten waar de manager wordt verdacht van criminele activiteiten?”

– – – – –

Bronvermelding
Datum:   26-11-2019
Auteur:   Joop Soesan
Beeld:     Screenshot Twitter
Website:https://www.joods.nl/

– – – – –

Wees de eerste die reageert op "Benny Gantz:”Er zijn 119 parlementsleden die geen verkiezingen willen”"

Geef een reactie