Pro-Israël Arabieren laten van zich horen

Arabieren die zich openlijk uitspreken voor Israël. Je ziet ze bijna nooit in de media en het is niet duidelijk hoeveel het er zijn, maar hun aantal groeit.

Dat stelt Noah Beck, onderzoekster bij het Investigative Project on Terrorism, een non-profit organisatie die onderzoek doet naar terrorisme.

Bekend is dat ook enkele duizenden Israëlische Arabieren (vrijwillig) dienen in het leger. Volgens Israel Today dienen er momenteel zo’n 4500 niet-Joden in het Israëlische leger, onder wie zo’n honderd uit Oost-Jeruzalem.

Maar het is nog wat anders om je op internet openlijk uit te spreken voor Israël. Op de messiaans-joodse nieuwswebsite Israel Today schrijft Beck dat steeds meer moslims en Arabieren er openlijk voor uitkomen zionist te zijn. Ze zoeken volgens de onderzoekster naar antwoorden in de nasleep van de Arabische lente en islamitische terreur. Zo is er een nieuwe Facebookpagina van een Joodse vrouw en een Arabische man die in korte tijd al ruim 19.000 likes haalde. De teksten zijn in Hebreeuws, Arabisch en Engels. Te zien zijn verhalen en filmpjes van Arabieren die hun steun uitspreken voor Israël.

Eén van deze uitgesproken pro-Israël Arabieren is Muhammed Zoabi, geboren in de Noord-Israëlische stad Nazareth. Zijn filmpjes en teksten leiden tot hatelijke reacties en enthousiast bijval. Zo moest hij onderduiken nadat hij in 2014 in een filmpje Palestijnse terroristen had opgeroepen de drie ontvoerde en later op gruwelijke wijze vermoorde Israëlische tieners vrij te laten. Hij heeft inmiddels bijna 38.000 volgers op Facebook.

Een andere jonge Arabische Israëli en moslim schrijft: “Er is geen land in het Midden-Oosten waar Arabieren het zo goed hebben als in Israël. Als Europa was geconfronteerd met het aantal aanslagen dat we in Israël hadden (ik hoop het niet voor Europa), is het waarschijnlijk dat Arabieren daar zouden dromen over het leven in Israël. Want niet iedereen is zo tolerant jegens terrorisme als Israël.”

Ook schrijft hij erbij dat het leven van een Israëlische Arabier die z’n land openlijk steunt, niet makkelijk is omdat je te maken krijgt met sociale uitsluiting, bedreigingen en geweld.

De facebookpagina is hier te vinden: www.facebook.com/ערבים-וימנים-מצייצים-445589038942097/?fref=ts

1 reactieop"Pro-Israël Arabieren laten van zich horen"

 1. Heel mooi dat er Arabieren en andere volken zijn die achter Israel staan.
  Hoe zal het zijn als heel Israel de volkeren die om hun heen zijn, het licht laten zien wat God altijd al had bedoeld.
  De Bijbel geeft genoeg voorbeelden dat wanneer Israel in hun werkelijke bediening staan, dat zij vrede hebben, geen honger of ziekte, het land in volledige bloei.
  Dan zouden er waarschijnlijk veel meer Arabieren en anderen achter Israel en hun God willen staan.
  JHWH gebruikt dan diezelfde volkeren om Israel te doen omkeren naar Zijn oude paden.
  Als Mozes voor Israel de bemiddelaar wordt, zegt JHWH (vrij vertaald) “Oh dat Israel maar altijd in vreze en gehoorzaamheid zou zijn dan zou ik altijd Mijn zegen op hun kunnen leggen`” Helaas is dat nog steeds niet het geval maar hebben wij allemaal nog niets geleerd.
  Maar die dag komt dat alle knie zich buigt en miljoenen hosiannah zullen roepen. Dan zal Zijn volk zich hebben omgekeerd om Zijn wil te doen. Mensen om ons heen en waar dan ook zullen alleen jaloers worden gemaakt indien Zijn getuigen met 1 getuigenis komen, 1 licht uitstralen, 1 God aanbidden. Dat Zijn zegen maar snel uitgestort kan worden omdat Zijn volk (Jood en Griek) eindelijk heeft gehoorzaamd.
  Shalom

Geef een reactie