Bestookt Facebook Joodse kinderen met het evangelie?

Foto: Levi Zoutendijk

Israëlische Joodse organisaties hebben Facebook aangeklaagd omdat er advertenties van de Messiaanse organisatie One for Israel op de Facebook-pagina’s van Joodse kinderen geplaatst. Lokale Messiaanse bediening achter de Facebook-advertenties vertelt aan Israel Today dat het niets illegaals heeft gedaan.

Israëli’s hebben een collectieve rechtszaak voor een bedrag van 250 miljoen Israëlische shekels (ruim 80 miljoen euro) aangespannen tegen Facebook, dat Messias­belijdende organisaties in staat stelt zich tot Joodse kinderen te richten om hen te bekeren tot het christendom.

Guy Ofir, een advocaat die de collectieve rechtszaak vertegenwoordigt, vertelde het Israëlische Channel 12 News, dat Messias­belijdende organisaties Facebook uitbuiten om Joodse minderjarigen te bekeren. ‘Facebook stelt de Messias­belijdenden in staat om zich te richten op hun beoogde publiek op basis van leeftijd, geslacht en andere persoonlijke informatie die gebruikers op het Facebook-platform plaatsen,’ aldus Ofir.

Facebook stuurt de volgende mededeling aan iedereen die de Messiaanse advertentie ontvangt en wil weten waarom deze op hun nieuwsstroom verschijnt: ‘U ontvangt deze post omdat Yeshoea mensen van 13 jaar en ouder wil bereiken die in Israël wonen. Deze informatie is gebaseerd op jouw Facebook-profiel en op de plaatsen waar je verbinding hebt met het internet.’.

Ofir klaagde dat ‘Facebook de zendelingen zelfs in staat stelt om zich te richten op kinderen die meer geneigd zijn om een mystiek wereldbeeld te hebben’. De Messias­belijdende Joden kunnen nu ‘de ouders omzeilen en naar de intiemste plekken van het kind gaan, zoals hun kamers, waar wij ouders niet aanwezig zijn. Iedereen kan hun wereld binnengaan op Facebook, Instagram of Snapchat en voor financieel gewin in hun oren fluisteren. Meer nog, deze systemen weten ook wanneer onze kinderen het gevoeligst zijn en wanneer ze overstuur of bijzonder kwetsbaar zijn en meer openstaan (voor bekering tot het christendom),’ beweerde Ofir.

De collectieve rechtszaak beweert dat de Messias­belijdende ‘zendelingen’ zich op een misleidende manier gedragen. ‘De advertenties van de organisatie zijn zo opgebouwd dat het onmogelijk is om christelijke symbolen te zien. Een orthodox Joods kind kan dit zien en denken dat het materialen te zien krijgt van de Joodse religie, die hij of zij kent,’ zei Ofir.

‘We voeden onze kinderen allemaal op volgens de levensbeschouwing en de waarden die wij willen dat ze weten, en dat wat bij hen is op de meest intieme momenten, wanneer wij ouders er niet zijn, zijn Facebook, Instagram en Snapchat,’ zei de advocaat van de aanklacht tegen Facebook.

Eitan Barr, directeur van One for Israel, de lokale Messiaanse bediening die de evangelische advertenties op Facebook publiceert, geeft toe dat ze sociale media gebruiken om Israëlische jongeren met het evangelie te bereiken, maar benadrukte tegenover Israel Today, dat ‘wat we op Facebook promoten nooit inhoud zal bevatten die illegaal is voor jongeren’.

Advocaat Ofir geeft toe dat de collectieve rechtszaak, indien deze uiteindelijk wordt beoordeeld, jaren zal duren voordat hij kan worden opgelost in de rechtbanken.

– – – – –

Bronvermelding
Datum:       18-07-2019
Auteur:       David Lazarus
Foto:           Pixabay
Website:     www.israeltoday.n

– – – – –

2 Reactiesop"Bestookt Facebook Joodse kinderen met het evangelie?"

 1. Allen in de Messiaanse gemeentes geloven dat zij ´toegevoegde´ Israèlieten zijn door het geloof. Niet door geboorte, maar door wedergeboorte zijn wij zaad van Abraham. Wij zijn geënt op de edele olijf en krijgen dezelfde voeding als de Joden/Israëlieten. 119 Ministries gelooft dit ook en gelooft dat niet anders dan deze Nolan. Nolan heeft het alleen over de orde van Melchizedek. Hij noemt het anders maar’t is precies hetzelfde.

 2. Denise Cohen Rodrigues | 11/01/2020 om 17:56 | Beantwoorden

  Getuigenis:

  Ik begin meteen:

  Eerst in de Weg, toen naar de Life Builders, toen naar de gereformeerde gemeente, toen naar de messiaanse gemeente.
  Het was een weg, waarin Jezus veranderde in Yeshua, en nog later in Yahusha. Eerst was het God, toen YHWH en nu Yahuwa.
  Het is een weg geweest wat heel veel strijd in mijzelf bracht, en verbazing en zelfs afwijzing door andere.
  In iedere gemeente was er een leerstelling waar ik mij niet in kon vinden. Eerst was het eens gered altijd gered. Toen was het Het Joodse volk is het volk van God. Ik had zoveel vragen, en kreeg geen antwoord, behalve weer een nieuwe leer voorgeschoteld.
  Ik bleef zoeken, ik kwam op internet 119 ministries tegen.
  Ik ging helemaal uit mijn dak: dit was het, hier heb ik zolang op gewacht.……….
  Ik las en ik las, alles wat er bij hun op de site stond bestudeerde ik, en ik legde voor mijzelf hele Bijbelstudies aan. Ging naar hun bijeenkomsten op de Betteld.
  Tot ik op een gegeven moment dacht, nee, dit is het ook niet.
  Dan zul je misschien denken, van wat was het dan waar je iedere keer voor wegliep.

  Dit is wat er vanaf mijn begin van mijn geloof in mijn hart was:
  Ik ben een kind van God, ik behoor alleen Hem toe. Hij is mijn Vader, Hij is mijn Verlosser. Waarom wordt ons geleerd dat het Joodse volk het uitverkoren volk is.
  Ik ben toch net zo een kind, ik behoor ook bij Zijn Volk!
  Maar nee, overal waar ik kwam, was het of de kerk was het volk van
  God, of de Joden waren het volk van God. Na mijn idee klopte dat niet.
  Maar wat klopte nou wel. Ik kon het zelf niet bedenken, ik wist het echt niet meer. Gaande weg, na echt heel veel zoeken en praten met God, kwam ik bij iemand terecht op internet. Mattew Nolan.
  De eerste keren dat ik naar hem luisterde, dacht ik, nee, daar ga ik niet meer naar luisteren, dit is te gek.
  Maar iedere keer weer, werd ik er naar toe getrokken. En dan moet je weten dat ik naar verschillende messiaanse gemeenten luisterde via YouTube. 119 ministries liet mij weten dat Mattew Nolan een anti simiet was. Wat was eigenlijk precies een anti simiet?
  Mattew Nolan legde het mij haarfijn uit.
  Dus ik heb 119 ministries een mail gestuurd, met de volgende mededeling. Ik bedank jullie voor je onderwijs, heb heel veel geleerd, maar ga toch een andere weg in.

  Welke weg dat was, wist ik toen nog helemaal niet.
  Wat ik wel wist dat ik was en blijf een kind van God, en mijn Verlosser is Jeshua.

  Toen kwam het Melchizedek Verbond mij ter oren, door de studies van Mattew Nolan en het boek van Dr. David L. Perry, Th.D
  Back to the Melchizedek future.

  Ongelovelijk, wat een openbaring!
  Alles viel op zijn plek, alles klopt, Yahuwah heeft maar 1 volk, vanaf het begin in Genesis tot aan het eind van Openbaringen. Het volk van Yahuwa, de Israëlieten, met de Hoge Priester Yehusha in de orde van Melchizedek. Hoe komt het dat niemand mij dit ooit heeft verteld!
  Wat een openbaring, waarom heb ik niet gehoord toen ik tot geloof kwam in Jezus? Waarom moest dit zolang duren voordat ik eindelijk wist, dat ik geen vreemdeling meer ben, maar een waarachtig kind van Jahuwah, een Israeliet. Niet van geboorte, maar wel door mijn wedergeboorte, niet van deze wereld, maar wel van het Koninklijke volk in de orde van het Melchizedek Verbond met Yehusha als Hoge Priester.
  Ongelovelijk, na 18 jaar zoeken, en in al die 18 jaar een waarachtig kind van Yahuwa geweest, en niet hebben begrepen dat er 1 volk is dat Israel heet, en dat door de zonde met het gouden kalf het eerste verbond door bloed bekrachtigd was gebroken, en Israel onder de tuchtmeester de Wet werd gesteld, wat niet met bloed werd bekrachtigd, om niet te hoeven worden gedood. Dan in Ezechiel: ik ga een nieuw verbond sluiten…………………
  Dit nieuwe Verbond is het Nieuwe Melchizedek Verbond met Yehusha als hoge priester in de orde van Melchizedek, en dit verbond is een veel beter verbond, omdat het bekrachtigd is met het bloed van Yehusha. En iedereen die Yehusha aanneemt als verlosser, en als zijn hoge priester, en zich houdt aan wat er staat in het Melchizedek Verbond Zie het volk in exodus 24 vers 3, zal behouden zijn.
  Nog geen 40 dagen later verbrak het volk Israel het verbond door de zonde met het gouden kalf.

  En wij, wij de gelovigen in het Melchizedek Verbond, en die zich houden aan de regels van dat verbond, dat zijn de kinderen Israëls, dat is het volk van Yahuwah.
  En daarom staat er geschreven Heel (gans) Israel zal behouden zijn. Ja, Natuuuuuurlijk, DAT is het volk van Yahuwah.

  En weet je wat zo erg is, mensen verklaren je voor gek.
  Hoe kun je jezelf boven het joodse volk zetten!
  En als je dan zegt, Yehusha zegt tegen de joden: jullie hebben de satan/duivel als vader.
  Wie mij niet lief heeft, kan ook de Vader die in de hemel woont niet lief hebben.

  Daarom staat er ook in openbaringen 2 vers 9: Ik weet hoe u belasterd wordt door mensen die zich Joden noemen en niet zijn, maar bij Satan horen.

  Ik ben super gezegend door de studies van Mattew Nolan, ook hij wordt door iedereen uitgekotst,
  niemand wil luisteren naar deze openbaring, die er voor gaat zorgen, dat iedereen moet kiezen, of voor de tempel die gebouwd gaat worden in Jeruzalem door mensen handen gemaakt, met een menselijke priester orde, een tempel waarin de anti christ gaat plaats vinden,
  of voor Yehusha de Hoge Priester in de orde van Melchizedek, die op een wolk naar de aarde komt en plaats gaat nemen in het Hemelse Jeruzalem, wat uit de Hemel komt, niet door mensen handen gemaakt.

  Ik weet voor wie ik kies, eindelijk heb ik de Waarheid gevonden, en ik hoop zo, dat ik jullie eigenlijk niks nieuws vertel, en dat jullie ook al op deze smalle weg wandelen, Yehusha tegemoet.
  Mocht dit toch nieuw voor jullie zijn, alsjeblieft koop het boek van het Melchizedekverbond, en luister op You Tube naar Mattew Nolan.
  Ook al schrik je je eigen helemaal gek, bid naar Yahuwah en Hij alleen is bij machte de Waarheid bekend te maken aan een ieder die Hem ernstig zoeken.

  Heel veel liefs Denise.

  Hartelijke groeten,
  Denise Cohen Rodrigues

Geef een reactie