Bidden voor de verkiezingen én Israël

DEN HAAG | Op initiatief van Wim van Staalduinen, gebedscoördinator van de pro-Israëlische organisatie Pillar of Fire, wordt er zondag en woensdag 15 maart gebeden voor de verkiezingen. ‘We bidden dat onze natie tot zegen voor Israël zal zijn.’

Iedereen die dat wil kan zondagmiddag 12 maart vanaf 13.00 uur inlopen en woensdag is er mogelijkheid voor gebed tussen 07.30 en 21.00 uur. De eerste gebedsbijeenkomst is vooral bedoeld voor verootmoediging. “We zullen de zonden belijden die we als natie hebben begaan. Gebedsleiders zullen ons daarin voor gaan”, zo valt te lezen in de oproep. Daarbij staan er geen onderwerpen vast, maar wordt leiding verwacht van de Heilige Geest. Om die reden staat ook niet vast, wanneer de bijeenkomst is afgelopen.

Zegen voor Israël

Ook op verkiezingsdag verwacht de organisatie het van boven. “In 2015 hebben we een vergelijkbare gebedsdag gehouden voor de verkiezingen in Israël. We hebben die dag ervaren dat de Heilige Geest ons op bepaalde momenten specifieke gebedspunten gaf om voor te bidden. Zo kon de Heer tot zijn doel komen. Tijdens de formatieperiode was dat ook het geval. Als deelnemers hebben we toen mogen ervaren dat het tot zegen van Israël was.”

Bepalend voor verandering

In de optiek van de organisatie bepaalt de verkiezingsuitslag de koers van de regering: “De uitslag is bepalend voor een verandering in de opstelling ten aanzien van Israël maar ook voor de mogelijkheid om de goddeloze wetgeving in ons land terug te draaien.” De gebedscoördinator roept gelovigen op om geestelijk hun plaats in te nemen, en dus niet apathisch af te wachten. Ook wordt ter overweging mee gegeven dat het mogelijk is te vasten om het gebed te ondersteunen. “Geen verplichting, maar jouw keuze.”

Organisatie en locatie

Beide gebedsbijeenkomsten worden gehouden aan de Kerketuinenweg 10 in Den Haag. Omdat het de hele dag vrije inloop is, geeft de organisatie aan dat er zowel in groepjes als individueel gebeden kan worden. “Er ligt een lijst met gebedspunten klaar. De gebeden zijn vrij, maar we beperken ons tijdens de bijeenkomst op 15 maart tot gebed voor de verkiezingen, de kabinetsformatie, de politieke houding naar Israël en de geestelijke koers.”Ook is er een huishoudelijk reglement aanwezig bij de deur, waarvan aanwezigen worden geacht kennis te nemen, voordat ze de gebedsruimte betreden.

 

Wees de eerste die reageert op "Bidden voor de verkiezingen én Israël"

Geef een reactie