Canadese rechtbank: Wijn uit Judea & Samaria mag geen etiket ‘Made in Israel’ dragen

Foto: Levi Zoutendijk

Canada’s Court oordeelt dat Israëlische wijnen geproduceerd in Joodse gemeenschappen van Judea en Samaria niet langer kunnen worden bestempeld als ‘Made in Israel’ en noemen dit “vals, misleidend en bedrieglijk“.

In antwoord op een rechtszaak van dr. David Kattenburg, een zelfhaatende Joodse Canadees, oordeelde de rechtbank dat het toestaan ​​van wijnen geproduceerd in Joodse gemeenschappen van Judea en Samaria (Judah & Shomron) als “producten van Israël” niet binnen het bereik van mogelijke, acceptabele resultaten valt die verdedigbaar zijn met betrekking tot de feiten en de wet. Het is eerder onredelijk.

Kattenburg diende voor het eerst een klacht in bij de Liquor Control Board van Ontario (LCBO) – het orgaan dat toezicht houdt op de verkoop van alcohol in de provincie – in januari 2017, met het argument dat twee Israëlische gemeentewijnen niet in Ontario mogen worden verkocht met het label ‘Product of Israel’.

De geviseerde wijnen in kwestie zijn gemaakt door Psagot Winery Ltd, die actief is in de gelijknamige Joodse gemeenschap, in de buurt van Ramallah, en Shiloh Winery Ltd, gevestigd in het noorden van Samaria. Een paar maanden later diende hij dezelfde klacht in bij de Canadian Food Inspection Agency’s (CFIA).

Medio 2017 veranderde de CFIA abrupt van houding nadat het slijterijen in de provincie Ontario had besteld om twee Israëlische wijnen te schrappen die werden verkocht met het label ‘Product of Israel’.

De ommekeer kwam na wijdverbreide publieke druk van pro-Israëlische groepen in Canada en nadat de Canadese regering de CFIA stuurde naar een vrijhandelsovereenkomst met Israël, waaruit bleek dat de etikettering correct was.

– – – – –

Bronvermelding
Datum:   31-07-2019
Website: https://brabosh.com

– – – – –

 

1 reactieop"Canadese rechtbank: Wijn uit Judea & Samaria mag geen etiket ‘Made in Israel’ dragen"

  1. Medio 2017 veranderde de CFIA abrupt van houding nadat het slijterijen in de provincie Ontario had besteld om twee Israëlische wijnen te schrappen die werden verkocht met het label ‘Product of Israel’.

    De ommekeer kwam na wijdverbreide publieke druk van pro-Israëlische groepen in Canada en nadat de Canadese regering de CFIA stuurde naar een vrijhandelsovereenkomst met Israël, waaruit bleek dat de etikettering correct was.

    Gelet op de spelling is deze tekst vanuit het Engels verteld.
    Ik krijg de indruk uit deze zinnen dat er een pro israel(ische label) houding is.

    Shalom

Geef een reactie