Christelijke jongeren helpen gehandicapten in Israël

De 18-jarige Joëlle werkt momenteel met gehandicapte kinderen in de Negev.

Isreality, de jongerentak van Christenen voor Israël, zoekt enthousiastelingen die komende zomer vrijwilligerswerk willen doen bij de Israëlische hulporganisatie Aleh, een zorgverlener voor meervoudig gehandicapte kinderen – “ongeacht hun religie of etnische achtergrond”.

De vacature is voor mensen die “graag de handen uit de mouwen steken”. Dinsdag 3 mei vindt er een informatieavond plaats over het vrijwilligerswerk bij Aleh. Shraga Evers en Simon Weststeijn van Aleh Israël beantwoorden die avond vragen van geïnteresseerden. Daarnaast deelt de 22-jarige vrijwilliger Saskia haar ervaringen. Zij werkte een paar maanden bij de Aleh-afdeling in de Negev in het zuiden van Israël.

Ik krijg veel liefde terug

Een andere vrijwilliger, Joëlle (18), vertelt: “Tijdens het werken met de bewoonsters krijg je vaak veel liefde terug voor het werk wat je doet. Het is mooi om te zien dat de bewoonsters, ondanks dat ze natuurlijk niet altijd even makkelijk zijn, heel blij kunnen zijn.”

Het was voor Joëlle ook een persoonlijke ontwikkelingsreis. “Ik kijk nu al op een heel andere manier tegen mensen met een meervoudige beperking aan. Door de ervaring die je hier opdoet, vorm je jezelf op persoonlijk gebied. Daarnaast vind ik het mooi dat ik juist in dit land iets mag betekenen voor de zwaksten in de samenleving. De tijd vliegt voorbij en ik moet er nu nog niet aan denken om terug te gaan …”

Wees de eerste die reageert op "Christelijke jongeren helpen gehandicapten in Israël"

Geef een reactie