Segers: ‘Onverbrekelijke band met het Joodse volk’

ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers.

“Laat klip en klaar duidelijk zijn dat, in goede en kwade dagen, wij pal staan voor onze vriendschap met Israël, voor onze onverbrekelijke band met het Joodse volk.”

Dat zei ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers, sinds december vorig jaar de opvolger van Arie Slob, zaterdag in Zwolle tijdens een partijcongres. De leidsman refereerde met zijn woorden aan het standpunt van D66 om het handelsverdrag met de Joodse staat op te schorten. Daartoe werd vorige week tijdens een D66-congres in een motie besloten. De democraten menen dat Israël dusdanig veel mensenrechtenschendingen begaat, dat handel moreel niet verantwoord is. Ook staat de partij niet achter het nederzettingenbeleid in wat zij beschouwen als Palestijns gebied.

CU-fractievoorzitter Segers hekelde die opstelling van D66. “Vorige week waarschuwde D66 Israël voor de laatste keer. Zo hard als D66 streed voor het associatieverdrag met Oekraïne, zo snel staat de partij nu klaar met het dreigement om het verdrag met Israël op te zeggen.” Ook andere politici en diverse media maakten eerder deze week bezwaar tegen de anti-Israëlische D66-motie.

Israël is een oase van rust

Segers zei verder in zijn toespraak dat partijgenoot en Tweede Kamerlid Joël Voordewind “werk maakt van onze vriendschap met Israël. Het land dat zeker nu in het huidige Midden Oosten een oase van rust is.”

De ChristenUnie is samen met de SGP misschien wel de meest pro-Israëlische partij in het parlement. Ook de PVV van Geert Wilders stelt zich op als vriend van Israël, al stemde die partij in 2011 wel voor een verbod op de rituele slacht, tot ongenoegen van de joodse gemeenschap.

1 reactieop"Segers: ‘Onverbrekelijke band met het Joodse volk’"

  1. Zowel cu als SGP hebben nog nooit hun nek uitgestoken voor Israël, alleen maar woorden. Behalve de PVV is ook VNL zeer pro-Israël, en die doen ook daadwerkelijk iets!

Geef een reactie