‘Christenen die achter Israël staan? Helemaal van de pot gerukt’

Foto: Levi Zoutendijk

De islamitische complotdenker en zelfbenoemde opiniemaker Youness Ouaali noemt de aangifte die het CIDI tegen hem doet een “overdreven razzia-jacht”. Ouaali wordt, niet voor het eerst, beschuldigd van het aanzetten tot en verspreiden van antisemitisme.

Aanleiding voor de aangifte van het Centrum Informatie en Documentatie Israël is een filmpje dat hij naar zijn tienduizend vrienden dan wel volgers op Facebook deelde, waarin door twee Bussumse jongeren uitspraken worden gedaan als ‘Fuck de kankerjoden’ en ‘Hij is een vieze jood’. Ouaali gaat volgens het CIDI verder dan de jongens. “Hij verspreidt niet alleen hun uitspraken, hij ‘beloont’ ook een van de jongens na zijn antisemitische uitspraak, door ook andere mensen op te roepen om hem te volgen”, zegt de stichting in een verklaring.

Zelf gaat Ouaali ook over de schreef, aldus het CIDI, dat onder meer antisemitisme in Nederland monitort en bestrijdt. “Tegen een jongen die het niet eens is met de racistische uitspraken zegt hij: ‘Jij vindt het niet leuk hé, kleine zionistje’. Een ander reageert met ‘Hij is gewoon jood’, waarop Ouaali herhaalt: ‘Hij is gewoon Jood’. De andere jongen gaat daar overheen met ‘Hij is een vieze Jood’. Ouaali lacht instemmend. Zo worden in het filmpje ‘zionist’ en ‘Joden’, of in het geval van Ouaali ‘zionistje’ en ‘Jood’, inwisselbaar negatief gebruikt.”

Ouaali laat aan MessiaNieuws desgevraagd weten de commotie onzin te vinden. “CIDI moet een keer ophouden met de overdreven razzia-jacht naar eventuele versprekingen of uit de context gerukte uitspraken van mensen.”

De zaak ging rollen toen de populaire rechtse blog GeenStijl het filmpje woensdag overnam. Ouaali zegt dat zulke “zionistische” media samenwerken om moslims het leven zuur te maken. “Mijn post omschrijving [op Facebook] was duidelijk. Dronken jongens die niet alle joden bedoelden, maar de zionistische mensen die de terroristische staat Israël steunen.” De pagina van Ouaali biedt een inkijkje in de gedachtewereld van hem en zijn moslimvrienden: alle ellende in de wereld is ‘een zionistisch complot’, Israël zit overal achter, van de Islamitische Staat tot de meest gruwelijke aanslagen.

Christenen die vanuit hun geloof achter Israël en het Joodse volk staan, “zijn helemaal van de pot gerukt”, aldus Ouaali. “Weten zij dan niet hoe de zionistische joden omgaan met de echte joden en christenen? Om nog maar te zwijgen over Jezus – vrede zij met hem – die volgens jullie gedood is door de joden. Deze groep laat zich gebruiken voor de agenda van de zionisten”, laat hij de redactie weten.

CIDI roept het Openbaar Ministerie en de politie op om zo snel mogelijk de verdachten op te sporen en te berechten; “vooral Ouaali, want het is niet de eerste keer dat hij strafbare uitspraken tegen Joden doet”, aldus de verklaring. Vorig jaar oktober deed CIDI ook al aangifte tegen Ouaali, toen hij op Facebook een oproep plaatste om Israëlische toeristen in Nederland “total loss te slaan”. Hij schreef: “Is het misschien een goed idee om toeristen uit Israël (kinderen niet) vanaf vandaag in Nederland total loss te slaan? Wie niet luisteren wil moet maar voelen, genoeg is genoeg!!! Tijd om een duidelijke signaal af te geven vind ik.” Het onderzoek hiernaar loopt nog steeds.

2 Reactiesop"‘Christenen die achter Israël staan? Helemaal van de pot gerukt’"

  1. Waarom behandelen zionisten christenen zo slecht in palestina je moet eens weten wat zionisten over christenen zeggen en denken

  2. Christenen staan achter Israël, anders zijn het geen christenen.
    Het christendom wortelt in het Joodse volk.

Geef een reactie