Daders van aanslag in koosjere shop in New Jersey waren Zwarte Hebreeuwse Israëlieten

Foto: Levi Zoutendijk

Daders van massacre in koosjere shop in New Jersey waren Ambtenaren in New Jersey zeggen thans dat de aanslag van gisteren op de kosjere supermarkt JC Kosher Market een gericht, antisemitisch haatmisdrijf was.

De twee schutters die zich richtten op een koosjer supermarkt in Jersey City voor een aanval na het doden van een politieagent, werden intussen geïdentificeerd. WNBC-TV in New York meldde woensdag dat de twee schutters de zwarte Amerikaanse David Anderson en Francine Graham waren. Beiden werden dinsdagmiddag gedood in de schietpartij met politie in de JC Kosher-supermarkt.

De twee verdachten hebben drie burgers vermoord: Leah Mindel Ferencz, 33, Moshe Hirsch Deutsch, 24, en de niet-Joodse winkelbediende Miguel Douglas, 49. Het paar had eerder ook politie-detective Joseph Seals doodgeschoten vlak voor de aanval op de koosjere winkel. Seals deed onderzoek naar de moord van 7 december op een Uber-chauffeur, de 34-jarige Michael Rumberger uit Jersey City, die dood was aangetroffen in een kofferbak van een auto in Bayonne en die blijkbaar werd doodgeslagen.

Anderson was ooit een volgeling van de Zwarte Hebreeuwse Israëlitische -beweging, vertelden bronnen bij WNBC. Leden van de gemeenschap geloven dat ze afstammelingen zijn van de stam van Juda. Verschillende groepen hebben sterk uiteen lopende ideeën, over het jodendom en het christendom.

Online berichten die aan de Anderson zijn gekoppeld, bevatten de verklaring “Zwarten zijn Joden” en ook “de Joden zijn bedriegers” en op een briefje dat gevonden werd in het busje dat in de aanval gebruikt werd, stond geschreven: “Ik doe dit omdat mijn Schepper me dit laat doen en ik haat wie Hij haat.

Burgemeester Steven Fulop van Jersey kondigde dinsdagavond aan dat bewijsmateriaal ambtenaren ertoe bracht te geloven dat de supermarkt een specifiek doelwit was, maar dat een specifiek motief voor de moorden op woensdagochtend niet vooraf was aangekondigd. Het onderzoek is nog aan de gang.

Zwarte Hebreewse Israëlieten

Black Hebrew Israelites – ook wel Black Hebrews, African Hebrew Israelites en Hebrew Israelites genoemd – zijn lid van een uitloper van een bredere religieuze beweging die vaak wordt aangeduid als Black Israelism, die dateert uit de 18de eeuw. Leden van de moderne beweging uiten vaak extreme raciale vijandigheid en zeggen dat Joodse mensen “duivelse bedriegers” zijn en dat “blanke mensen alleen de dood of slavernij verdienen.”

De verschillende sekten van de beweging zijn losjes verbonden door het geloof dat Afro-Amerikanen letterlijk afstammelingen zijn van de Israëlieten in de Bijbel. De meerderheid van de zwarte Hebreeuwse Israëlieten wordt door de grotere joodse gemeenschap niet als joden erkend, met uitzondering van een klein aantal dat zich formeel tot het jodendom heeft bekeerd.

Groepen verschillen in specifieke praktijken en overtuigingen, sommige richten zich op aanpassing van principes van het jodendom en het christendom en anderen gebruiken termen en tradities van het jodendom als onderdeel van een apart, afzonderlijk geloofssysteem. De overheersende groep in New York City is het House of Israel (Huis van Israël), waarvan de leden bekend staan ​​om het straatpreken over het einde der tijden.

Volgens de website van HOI is de groep toegewijd aan “het verenigen en opbouwen van de natie vernietigd door kolonialisme, imperialisme en slavernij.” “Onze voornaamste missie is het verheffen van de zogenaamde zwarten, hispanics en indianen; Die de 12 stammen van Israël zijn,” luidt de website. Juridische advocatengroep Southern Poverty Law Centre heeft de beweging een haatgroep genoemd. Ze hebben geen verband met het reguliere jodendom.

Bekende Zwarte Israëlieten

♦ De Obama’s
De neef van Michelle Obama, echtgenote van voormalig president Barack Obama, is een Zwarte Hebreeuwse Israëliet. Rabbi Capers Funnye, die de International Israelite Board of Rabbis heeft geleid en een neef is van de voormalige first lady, is de opperrabbijn van de zwarte Joodse gemeenschap.

Hij leidt ook Beth Shalom B’nai Zaken Ethiopische Hebreeuwse gemeente in Chicago. Uniek onder de Hebreeuwse Israëlische rabbijnen, heeft Funnye de heersende joodse overtuigingen omarmd en een relatie met de heersende Amerikaanse joodse gemeenschap ontwikkeld.

♦ Whitney Houston
Op zondag 25 mei 2003, toen de piek van haar carrière in de Verenigde Staten reeds voorbij was en ze nog steeds gehuwd was met Bobby Brown, bracht de niet-Joodse Whitney Houston (toen 39 jaar oud), samen met haar man en hun dochter Bobbi Kristina, een gedenkwaardig – zij het bijzonder vreemd – bezoek aan het Heilig Land.

Dat gebeurde op uitnodiging van de Black Hebrew Israelites, een religieuze sekte die leeft in de zuidelijke woestijnstad Dimona. Het koppel en hun dochter reisde een hele week doorheen Israël. Houston, die door een ring van publiciteitsagenten en familie werd beschermd, sprak tijdens de reis maar zelden met de lokale media

Zij vermeed het zelfs om de hand te drukken van toenmalig premier Ariel Sharon, toen ze hem samen met Brown ontmoette in Jeruzalem (plaatje hierboven). Houston en Brown kregen ook de titel ‘Ere-burger van Jeruzalem’ uitgereikt.

Whitney Houston bezoekt de Zwarte Israëlieten in Dimona

– – – – –

Bronvermelding
Datum:   12-12-2019
Auteur:   SETH J. FRANTZMAN
Beeld:    Pixabay
Website: https://www.jpost.com

– – – – –


Bronnen:

Wees de eerste die reageert op "Daders van aanslag in koosjere shop in New Jersey waren Zwarte Hebreeuwse Israëlieten"

Geef een reactie