Duitsland: Neonazi’s van ‘Die Rechte’ -partij betogen in Duisburg: ‘Israel ist unser Unglück!’

Tijdens een manifestatie op 1 mei 2019 in Duisburg, Duitsland, droegen de manifestanten van de extreemrechtse partij ‘Die Rechte‘ plakaten mee  waarop slogans stonden zoals “Zionismus stoppen. Israel ist unser Unglück! Schluss damit!”

Vrij vertaald klinkt het: Stop Zionisme. Israël brengt ons ongeluk! Stop daarmee!), een directe en niet mis te begrijpen verwijzing naar de slogan uit de jaren 1930′ in het nazi-blad Der Stürmer “Die Juden sind unser Unglück!” (vert. De Joden brengen ons ongeluk!).

Logo van de extreemrechtse neonazi partij ‘Die Rechte’

De Joodse gemeenschap in Duitsland is begrijpelijk van streek. Juridische stappen worden ondernomen en het probleem wordt herzien. De federale commissaris Felix Klein zei:

Dit is bewust de propaganda van de nazi’s voortgezet. Dergelijke opruiing tegen de Joden en Israël kan niet worden getolereerd in ons land. In mijn inschatting bieden de politie en administratieve wetten van de staten voldoende mogelijkheden zodat de plaatselijke autoriteiten hiertegen actie kunnen ondernemen.

De anti-semitisme vertegenwoordiger voor alle provincies in Duitsland waarschuwde:

De voorschriften voor het adverteren op plakaten tijdens verkiezingen met een antisemitische inhoud in het kader van de Europese verkiezingen overschrijden een rode lijn. Zo’n bewuste band met de nazi-propaganda is onaanvaardbaar in Duitsland. Jodenhaat in de Europese verkiezingscampagne moet gestopt worden!

Verbazingwekkend genoeg blijven linkse Joden en anderen erop staan ​​dat de neonazi’s aanhangers van Israël zijn en geen aanhangers zijn van de boycot-Israël BDS-beweging, zoals zij dat zijn. Tja, “In het land der blinden is eenoog koning“…

Plaatje hieronder: Dämon Geld (duivelsgeld): Dollars en Davidsterren. Antisemitische cartoon uit Der Sturmer van 1937 van Julius Streicher met onderaan steevast hetzelfde citaat: Die Juden sinds unser Unglück!

————-

Dit artikel verscheen voor het eerst op de website van brabosh.com

Wees de eerste die reageert op "Duitsland: Neonazi’s van ‘Die Rechte’ -partij betogen in Duisburg: ‘Israel ist unser Unglück!’"

Geef een reactie