Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) neemt resolutie aan die Israël veroordeelt voor ‘Palestijnse crisis’

Foto: Levi Zoutendijk

Israël stond op dinsdag 21 mei ’19 andermaal op het schavot tijdens de 72ste vergadering van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) van de Verenigde Naties in Genève, Zwitserland, alwaar met een overweldigende meerderheid een resolutie, getiteld: “Health conditions in the occupied Palestinian territory, including east Jerusalem, and in the occupied Syrian Golan“, werd aangenomen waarbij 96 landen vóór stemden, 11 tegen en 21 zich onthielden.

Hillel Neuer, uitvoerend directeur van de Israëlische ngo UN Watch, veroordeelde de afgevaardigden voor hun misbruik van de VN-organisatie als een forum om Israël te belagen en hij zei:

“Van de 21 items op de agenda van de vergadering, was er slechts één – Item nr. 14 tegen Israël – gericht op een specifiek land. Er was geen agendapunt of resolutie over enig ander land, waaronder Syrië, waar ziekenhuizen en medische infrastructuur werden getroffen door verwoestende bombardementen door Syrische en Russische troepen; Jemen, waar 19,7 miljoen mensen vanwege de huidige crisis geen toegang hebben tot gezondheidszorg; of Venezuela, waar het gezondheidssysteem is ingestort, waardoor miljoenen het land zijn ontvlucht.

De resolutie van vandaag is een fantastische leugen. De VN bereikte nieuwe hoogten van absurditeit door een resolutie uit te vaardigen waarin Israël wordt beschuldigd van het schenden van de gezondheidsrechten van Syriërs in de Golan, net zoals in werkelijkheid Israëlische ziekenhuizen levensreddende behandeling bieden aan Syriërs die op de vlucht zijn voor de Golan door de barbaarse aanvallen van het Assad-regime.

Schaam u Frankrijk, België en Zweden om deze kaping van de jaarlijkse wereldgezondheidsvergadering aan te moedigen en waardevolle tijd, geld en middelen van mondiale gezondheidsprioriteiten af ​​te leiden, om een ​​politieke vervolging van Israël te voeren, vooral wanneer, in werkelijkheid, iedereen die ooit in een Israëlisch ziekenhuis of klinike werd opgenomen weet dat ze duizenden Palestijnse Arabieren gezondheidszorg van wereldklasse bieden – inclusief vorige week aan Palestijnse leider Jibril Rajoub – en ook aan Syriërs die Assad ontvluchten.”

Tel Hashomer, Israël, 2 juni 2016. Zieke Palestijnse kinderen uit Gaza worden aan de grenspost opgewacht door Israëlische vrijwilligers en voor verzorging naar het Chaim Sheba Medisch Centrum in Israel overgebracht [beeldbron: Al Monitor]

De stemming was 96 tegen 11 over de resolutie, met 21 onthoudingen en 56 afwezigen. Degenen die NEE stemden net zoals vorig jaar waren de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Australië, Canada, Guatemala en Israël, terwijl degenen die hun stem veranderden naar NEE, waren Brazilië, Tsjechië, Duitsland, Honduras en Hongarije.

Zowel Brazilië als laatstelijk Duitsland hebben aangekondigd dat ze zich zullen verzetten tegen bevooroordeelde VN-resoluties tegen Israël, en vandaag hebben ze hun belofte gestand gedaan,” zei Hillel Neuer. Naast het stemmen tegen de resolutie hebben de VS, het VK, Duitsland en Canada het woord genomen om krachtig bezwaar te maken tegen de politisering van het forumKlik hiervoor het videoverslag.

De goedgekeurde tekst roept op tot een rapport over een reeks vermeende Israëlische schendingen, onder meer over “de geestelijke gezondheid van Palestijnen die zijn getroffen door de blootstelling aan geweld en de context van chronische bezetting“.

Bij het aannemen van de resolutie keurde het lichaam ook een rapport goed dat de vinger op Israël richt voor meer gezondheidsproblemen en geestelijke gezondheidsproblemen als gevolg van “traumaletsel en blootstelling aan geweld tijdens de’ Grote Terugkeermars“.

Het rapport negeert volledig de leidende rol van Hamasen andere terroristische groeperingen bij het orkestreren van de gewelddadige rellen en het opzettelijk aanmoedigen van demonstranten om het vijandige gebied van de grens tussen Gaza en Israël te naderen.

Het rapport van de WHO prees ook de succesvolle training van 1600 UNRWA-medewerkers bij het verlenen van geestelijke gezondheidszorg, waarbij de invloed van UNRWA-leraren op aanzetting tot terrorisme en geweld op de geestelijke gezondheid van Palestijnse kinderen is weggelaten


Bronnen:

♦ naar een artikel “World Health Organization Passes Resolution Faulting Israel for ‘Palestinian Crisis’” van 23 mei 2019 op de site van United With Israel

♦ naar een artikel “WHO Singles Out Israel As Violator of Health Rights At Annual Meeting” van 22 mei 2019 op de site van UN Watch

♦ naar een artikel “In first, Germany votes against anti-Israel measure at World Health Organization” van 22 mei 2019 op de site van The Tmies of Israel

♦ brabosh.com

Wees de eerste die reageert op "Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) neemt resolutie aan die Israël veroordeelt voor ‘Palestijnse crisis’"

Geef een reactie