Voor het eerst in 14 jaar verkiezingen voor partijleider van de Likud

Foto: Levi Zoutendijk

Op 26 december verkiezingen voor het leiderschap van de Likud plaatsvinden. Het zal voor het eerst in 14 jaar zijn dat er verkiezingen voor partijleider van de Likud zullen plaatsvinden, omdat de afgelopen jaar niemand het aandurfde om partijleider Netanyahu uit te dagen.

Nu Gideon Sa’ar er op aandringt om verkiezingen te houden zijn premier Netanyahu en voorzitter van het Centrale Comité van de Likud overeengomen die op 26 december te houden.

Zeer tegen de zin van Gideon Sa’ar die had gehoopt dat de verkiezingen zouden plaatsvinden nog voor de deadline voor het vormen van een nieuwe regering afliep.

Netanyahu was daar op tegen, bang als hij was de verkiezingen te verliezen waardoor de Likud onder leiding van Sa’ar met Blauw en Wit zou onderhandelen over het vormen van een regering.

Sa’ar verwelkomde de aankondiging en zei:”ik zal een positieve, schone en probleemloze campagne voeren en een agenda presenteren voor de toekomst van Israël”.

Hij voegde daaraan toe dat “er een nationale behoefte is aan een doorbraak die een einde zal maken aan de aanhoudende politieke crisis, de vorming van een sterke regering mogelijk maakt en het volk van Israël verenigt.”

De Likud partij, die sinds de oprichting van het land slechts vier leiders had, wordt als zeer loyaal gezien, zodat er over het algemeen wordt verwacht dat Netanyahu de verkiezingen zal gaan winnen, hoewel Sa’ar, die de kiezers probeert te overtuigen dat nieuw bloed nodig is, heeft gehamerd op het onvermogen van Netanyahu om een coalitie te vormen.

Sa’ar heeft onvoorzien brede steun gekregen van een aantal invloedrijke Likud-burgemeesters, terwijl veel van de topfunctionarissen van de partij, waaronder Knesset Speaker Yuli Edelstein, minister van Openbare Veiligheid Gilad Erdan, MK Avi Dichter en minister van regionale samenwerking Tzachi Hanegbi zich nadrukkelijk niet hebben uitgelaten wie zij zullen gaan steunen.

– – – – –

Bronvermelding
Datum:   12-12-2019
Auteur:   Joop Soesan
Beeld:     Screenshot YouTube
Website: https://www.joods.nl/

– – – – –

Wees de eerste die reageert op "Voor het eerst in 14 jaar verkiezingen voor partijleider van de Likud"

Geef een reactie