‘Elitekorps’ van jongeren bidt voor Israël

Foto: Levi Zoutendijk

’T HARDE | Het belang van Gods plan met Israël en Zijn geliefde volk begint steeds meer gehoor te krijgen in Nederland, maar de jongere generatie blijft nog te ver achter.

Dat was al een paar jaar geleden de constatering van de inmiddels overleden Jan van der Vis van Open Doors en Bidden & Vasten. Tijdens de bekende tiendaagse Bidden & Vasten-conferenties van Herman Boon deed Jan van der Vis altijd een oproep aan de jonge generatie. ‘Waar zijn jullie? Het is tijd om op te staan’, herinnert conferentiegast Randy Karssemakers zich. “Zijn droom en verlangen was om hen mee te nemen in een ontdekkingstocht naar de Joodse wortels van ons christelijk geloof, door onderwijs te geven en jongeren te activeren om te bidden voor Gods geliefde volk en land. Inmiddels is Jan bij onze lieve Heer in de hemel en heeft een groepje jongvolwassenen het stokje overgenomen, wat zijn grote wens was”, aldus Karssemakers.

Het initiatief komt bij elkaar onder de naam ‘Elitekorps’. “Bij de naam Elitekorps denk je in eerste instantie wellicht aan een militaire eenheid van defensie. En ergens heeft het ook raakvlakken. Het Elitekorps wil voorop gaan in de strijd en voelt zich groepen voor een specifieke taak. Het is niet bedoeld om het zoveelste Israël-clubje te zijn en om enkel en alleen gezellig bij elkaar te komen. We voelen ons geroepen om de jongere generatie te bereiken, inspireren en activeren. Om betrokken te raken bij een beweging van gebed, toerusten, trainen en onderwijzen om vervolgens in groepen gebeds- en zendingsreizen te maken”, meent Karssemakers, die zelf in Nijmegen naar de kerk gaat en voorheen ‘niets’ met het thema Israël had.

Ouderen

Karssemakers kreeg pas later een hart voor Israël, doordat God tot hem sprak, zegt hij. “Maar ik wist er weinig van. Om dit verder te onderzoeken bezocht ik regelmatig seminars en lezingen over Israël. Bijna altijd belandde ik in een zaaltje met tientallen ouderen van boven de 60 jaar en werd ik zelfs soms vreemd aangekeken dat ik daar als jonge vent ook was.”

Het Elitekorps richt zich daarom specifiek op de leeftijd van 18 tot ongeveer 35 jaar. “Het is tijd om de nieuwe generatie in Nederland te onderwijzen op dit gebied en we geloven dat dit ook een verlangen van God is”, aldus het kernteamlid.

Tijdens de bijeenkomsten is er aanbidding, onderwijs en voorbede voor het Joodse volk. Ook wordt gekeken naar het maken van een reis naar Israël. De data zijn aanstaande zondag 24 september en zondag 10 december en staan open voor elke jongvolwassene die maar geïnteresseerd is. Aanvang 12.00 uur, locatie: Vaarbekerweg 7, 8084 PT ’t Harde.

Meer info via randykarssemakers@gmail.com. 

1 reactieop"‘Elitekorps’ van jongeren bidt voor Israël"

  1. Wat ben ik blij dit te lezen, dat de jongere generatie oog krijgt voor Israel.
    Wij hebben gisteren vergaderd en dit was onze hoofdvraag, hoe bereiken we de jongeren.
    Gods plan met Israel zou nummer 1 moeten staan op ieders agenda die gelooft in de God van Abraham Izaak en Jacob. Wij wensen jullie van harte Gods zegen en nabijheid toe en hopen nog veel van jullie te horen en te lezen

Geef een reactie