Er wordt een Holocaust monument in Marokko gebouwd

Rembrandt

De Duitse non-profit organisatie PixelHelper bouwt een Holocaust herdenkings- en educatiecentrum in Marokko, een primeur voor Afrika. Het monument ligt 26 km ten zuidoosten van Marrakech, op weg naar de Ouarzazate Film Studios in Ait Faska, een locatie die duizenden toeristen trekt.

Bienkowski zei, als oprichter van de PixelHelper Foundation, die mensenrechten en gevechten tegen racisme wereldwijd promoot: “Ik deed onderzoek in de Yad Vashem-database en vond mijn achternaam”. Kort na deze ontdekking begon hij met het bouwen van het monument.

“Ik las dat mensen met dezelfde achternaam als ik werden gedood door de Duitsers in concentratiekampen en dat ook vrijmetselaars werden gedood in concentratiekampen. Dus als een Duitser met Poolse wortels en een vrijmetselaarsachtergrond, begon ik direct te werken en te bouwen aan dit project, legde hij uit. “We zullen onze oneindige vlam op de toren aanzetten, om aan te geven dat het kwaad niet in snelle stappen komt. Het begint met kleine stappen die niemand herkent. De hele wereld zou moeten zien wat mensen andere mensen kunnen aandoen als ze in een dictatuur leven zoals het nazi-Duitsland van Adolf Hitler”, voegde hij eraan toe.

Bienkowski zei dat het gedenkteken zal worden gemaakt van meer dan 10.000 stenen blokken waar bezoekers doorheen kunnen lopen: “We zullen elk land ter wereld op een stenen blok plaatsen met de afstand tot Marrakech”, zei hij. Hij voegde eraan toe dat ze hopen dat “ons monument de grootste ter wereld zal zijn.”

“We hebben een zwarte toren met een oneindige vlam, en in het zwarte huis zullen we mensen de geschiedenis van de Joden in Noord-Afrika laten zien tijdens de Holocaust”, vervolgde hij. “In het midden van het monument hebben we blokken met de kleuren van een regenboog voor de LGBTQ, Joden en mensen die stierven in concentratiekampen”.

Het monument zal acteurs en themakamers omvatten om “onze bezoekers alle aspecten van het leven in het concentratiekamp te laten zien”, zei Bienkowski. “We zijn van plan om enkele spoorlijnen te bouwen en er zijn ook plannen om een ​​oude trein naar het monument te brengen”.

– – – – –

Bronvermelding
Datum:   22-08-2019
Auteur:  Joop Soesan
Beeld:    PixelHelper
Website: https://www.joods.nl/

– – – – –

Wees de eerste die reageert op "Er wordt een Holocaust monument in Marokko gebouwd"

Geef een reactie