Het evangelie is ‘ontjoodst’

Christian Stier (l) in gesprek met Rik Bokelman van CIP.nl.

THOLEN | Hoe belangrijk zou Israël moeten zijn voor christenen? En hoe kunnen christenen zich meer met het Joodse volk verbonden voelen?

Die vragen probeert Christian Stier van Stichting Israël en de Bijbel in gesprek met CIP-journalist Rik Bokelman te beantwoorden. “Als tachtig procent van de Bijbel over Israël gaat, hoe belangrijk zou Israël dan moeten zijn?”

Er heerst veel onwetendheid onder christenen als het gaat om het Joodse volk, aan wie we de Bijbel hebben te danken, aldus Stier. “Ik denk dat veel christenen zich niet realiseren dat de Bijbel een door en door Joods boek is. Het is belangrijk om Gods plan met Israël te kennen, om Gods plan te verstaan. Als je Israël eruit haalt, wat haal je dan nog van de profetieën over? Ik denk dat je niet om Israël heen kunt als het gaat om de verbondenheid.”

Volgens Stier weten veel Joden niet dat Jezus een Jood is en dat het Nieuwe Testament ook een deel van hun eigen geschiedenis is. “Veel Joodse mensen hebben een totaal verwrongen beeld van het Nieuwe Testament en van de Here Jezus. Ze koppelen het aan de paus, aan de katholieke kerk. Ze realiseren zich niet dat Jezus de Messias zou kunnen zijn.”

Stier denkt dat veel christenen het evangelie hebben ‘ontjoodst’. “Ze lezen vanaf Mattheüs 1 de kerk in plaats van Israël, terwijl de kerk pas ontstaat in de periode van Handelingen. In de evangeliën staat alles in het teken van Gods plan met Israël.”

Bekijk het volledige interview op CIP.nl

Wees de eerste die reageert op "Het evangelie is ‘ontjoodst’"

Geef een reactie