Gebed voor Israël bij Braziliaanse mars

Foto: Levi Zoutendijk

In het Braziliaanse Sao Paulo vond recent geleden een gigantisch grote ‘Mars voor Jezus’ plaats waarbij veel Israëlvlaggen te zien waren en voor het Joodse volk werd gebeden.

De Mars werd gesteund door honderden lokale kerken. Het hele land kreeg via de media de Mars te zien. De Argentijnse evangelist Andrew Palau bracht een duidelijke Evangelieboodschap. Een prachtig getuigenis!

Het was de bedoeling dat zijn vader, Luis Palau, zou spreken bij deze Mars, maar vanwege longkanker kon hij niet aanwezig zijn.

‘Het is bijna ongelooflijk om zoveel mensen te zien, die laten zien dat ze Jezus volgen,’ aldus de evangelist. Hij sprak over Johannes 10:10 – ‘De dief komt alleen maar om te stelen, te slachten en verloren te laten gaan; Ik ben gekomen, opdat zij leven hebben en overvloed.’

Hij eindigde zijn toespraak met een oproep tot bekering en geloof. Degenen die met het opsteken van hun hand reageerden op zijn oproep en openlijk erkenden de Heere Jezus te willen volgen, gaf hij enkele dringende adviezen mee: ‘Spit in de Schrift, zorg dat u verbonden bent met een plaatselijke kerk en volg God dagelijks.’

Israël

Naar schatting twee miljoen Brazilianen, maar ook mensen uit Argentinië, Mexico, Amerika en verschillende Afrikaanse landen, liepen mee in deze Mars voor Jezus. Velen zwaaiden met Israëlische vlaggen en baden hardop voor de Joodse staat en het Joodse volk.

De Israëlische consul, Dori Gohen, en Zelia Sliozbergas, de leider van de plaatselijke afdeling van B’nai B’rith, liepen als speciale gasten mee in de Mars. ‘Onze deelname toont onze dankbaarheid aan deze evangelische gelovigen en het Braziliaanse volk,’ aldus Goren. ‘Het volk van Israel zegent Brazilië en de evangelische gelovigen van Brazilië.’

De consul vertelde de aanwezigen dat hij verwacht dat de Braziliaanse ambassade in Israël spoedig naar Jeruzalem zal worden verplaatst, zoals Guatemala en Paraguay al eerder deden. (Bron: Breaking Christian News en Kehila News)

Dirk van Genderen publiceert wekelijks een nieuwsbrief over Israël en het Midden-Oosten. 

Wees de eerste die reageert op "Gebed voor Israël bij Braziliaanse mars"

Geef een reactie