James Jacob Prasch voor het eerst naar Nederland

Foto: Levi Zoutendijk

Op 10, 11 en 12 mei komt de (deels) Joodse midrasj Bijbelleraar James Jacob Prasch voor het eerst naar Nederland om te spreken tijdens een eindtijdconferentie in de Troubadour in Veenendaal.

James Jacob Prasch is de oprichter en het hoofd van Moriel Ministries. Hij werd geboren in de buurt van New York City in de VS, waar hij een christen werd toen hij in februari 1972 wetenschap studeerde aan de universiteit, na het proberen te weerleggen van de Bijbel met wetenschap, geschiedenis en archeologie. Hij vond echter zoveel bewijsmateriaal ter ondersteuning van de beweringen van Jezus en de Bijbel dat er meer geloof nodig was om het te verwerpen dan om het te geloven.

De achtergrond van Jacob’s familie is een combinatie van het Rooms-Katholieke en Joodse geloof. In zijn jeugd werd hij gedwongen om een katholieke school te bezoeken, maar hij woonde ook in een Joods gemeenschapscentrum. De vrouw van Jacob, Pavia, die ook een wetenschappelijke achtergrond heeft, is een in Roemenië geboren Israëlisch-Joodse gelovige, dochter van overlevenden van de holocaust. Pavia was een atheïst en Jacob was een agnost.

Na dat zij tot levend geloof in Jezus Christus waren gekomen, schakelden ze beiden over van studie op wetenschappelijk gebied naar het terrein van de theologie, zowel in Israël als in Groot-Brittannië. Ze hebben twee kinderen die allebei in Galilea zijn geboren. Jacob is auteur van diverse boeken w.o. “Harpazo”, “Shadows of the beast”, “The dilemma of Laodicea” en “Israël, the church and the Jews”.

Zo goed als al zijn onderwijs is gratis te vinden op YouTube. Jacob is vooral bekend om zijn kundige Joodse midrasj hermeneutiek en kunde van typologie. Daarnaast wordt hij gezien als een expert op het gebied van eschatologie. De thema’s tijdens de conferentie zijn: De Geest van de Waarheid en de geest van de dwaling (vrijdag), De waarschuwingen van Jezus in Mattheüs 24 (zaterdagochtend), Hooglied en de wederkomst van Christus (zaterdagmiddag) en Gods profetisch plan voor Israël en de Joden (zondagmorgen).

 

De conferentie wordt zondagmiddag afgesloten met een zogenoemde “Q & A”, een sessie waarin Jacob antwoord geeft op door het publiek gestelde vragen. Voor meer informatie gaat u naar moriel.nl en aanmelden voor deze gratis conferentie (er wordt een collecte gehouden) kan via info@moriel.nl

Wees de eerste die reageert op "James Jacob Prasch voor het eerst naar Nederland"

Geef een reactie