Vanuit Shomron: gerommel tussen Iran en Israël

Vanuit Shomron geeft elke week een idee van het leven in het bijbelse hartland van Israël.

Het is bekend dat de Iraanse regering Israël wil vernietigen maar ook het beheer willen hebben over de Islamsteden Mekka en Medina die nu in handen zijn van Soenitische moslims.

Iran breidt steeds verder haar macht uit. Hezbollah wordt gesteund door Iran en bedreigt Israël vanuit het noorden. In zuid Syrië heeft Iran ervoor gezorgd dat Assad alle Soennieten daar of gedood of verdreven heeft.

Iran zit nu dicht bij de Golan grens en Syrië wil de Golan terug. Hamas, een verlengstuk van Iran, treitert Israël vanuit de Gazastrook en Iran bouwt een vierde front tegen Israël op vanuit de Samaria, de zgn. Westbank. Israël heeft besloten Iran in Syrië tegen te houden en valt dus o.a Iraanse wapendepots aan.

Ook deze week was er een gerichte Israëlische aanval op Iraanse wapendepots bij Damascus en als reactie daarop bleek maar weer dat Iran niet terugdeinst maar terugschiet en dus inderdaad wapenarsenaal in Syrië heeft.

Israël schoot daarop weer terug en bij die actie vielen ook onder andere 12 Iraanse doden en ongeveer 12 Syriërs. Syrië heeft aangekondigd bij de VN dat wanneer Israël wederom Iraanse doelstellingen aanvalt (let wel: die dus tot doel hebben om Israël te vernietigen..) Syrië niet zal terugdeinzen om de luchthaven Ben Gurion aan te vallen.

We hopen natuurlijk dat het niet verder zal escaleren maar we kunnen onmogelijk toelaten dat Iran een enorme troepenmacht opbouwt met de meest geavanceerde wapens die tot doel hebben de Joodse staat te vernietigen. Gisteren is er afweer geschut geplaatst vlakbij de luchthaven…je weet maar nooit.

Yair en Karen Strijker van Studiehuis Reshiet maakten in 2013 met hun kinderen Ruth en Shmuel alija naar Israël, waar ze in het bijbelse hartland van Judea en Samaria wonen. 

Wees de eerste die reageert op "Vanuit Shomron: gerommel tussen Iran en Israël"

Geef een reactie