Glashouwer: ‘Nog nauwelijks sprake van toename Messiasbelijdende Joden’

Dominee Willem Glashouwer. Beeld: CvI

NIJKERK | In Israel is nog geen sprake van een ‘opleving’ van de messiaans-joodse beweging, maar er staat nog veel te gebeuren.

Dat zegt dominee Willem Glashouwer van Christenen voor Israel in een interview met het Reformatorisch Dagblad. De messiaanse beweging is weliswaar licht groeiende, maar nog pril, zegt Glashouwer. “Er zijn mensen die daar erg hoopvol over doen omdat het aantal Messiasbelijdende Joden toeneemt. Maar als ik naar statistieken kijk, is daar nauwelijks sprake van. Er zijn 20.000 of 30.000 Messiasbelijdende Joden in Israël. Maar 80 of 90 procent van die gemeenten bestaat uit niet-Joden die de Joodse stijl van kerk-zijn interessant vinden. Tel je de hooguit 15.000 Messiaanse Joden in Israël op bij de 40.000 à 50.000 Messiasbelijdende Joden die in Amerika wonen, dan kom je nog niet aan 100.000. Het gaat om 0,01 procent van de 15 miljoen Joden wereldwijd. Dat noem ik nog geen doorbraak. Maar die komt er ooit wel. Dat heeft de Heere immers beloofd.”

Damascus

Glashouwer verwacht dat de onrust in de regio rondom de Joodse staat zal toenemen. “Als de Heere gewild had dat we een soort eindtijdspoorboekje zouden hebben dan had hij dat wel geopenbaard. Wél tref ik in de Bijbel nog veel onvervulde profetieën aan. Als ik in Jesaja 17 lees dat Damascus met de grond gelijk zal worden gemaakt, dan weet ik uit de geschiedenis dat Damascus nog nooit helemaal vernietigd is. Dat gaat dus nog wel een keer gebeuren. En als je ziet wat er nu gebeurt in Syrië…”

Ook staan er volgens de predikant grote dingen te gebeuren in Jeruzalem. “Als je nu op de Olijfberg staat, kijk je neer op wat vroeger het tempelplein was. In Zacharia 14 staat dat de Olijfberg in tweeën zal splijten. Jeruzalem ligt op een breuklijn die loopt van Centraal-Afrika tot aan Syrië en is dus aardbevingsgebied. Ik denk dat er geologische activiteiten gaan plaatsvinden waardoor de aardbodem onder Jeruzalem omhooggedrukt wordt. Dat is natuurlijk slecht nieuws voor de twee moskeeën die daar nu staan.”

Lees hier het complete interview.

Wees de eerste die reageert op "Glashouwer: ‘Nog nauwelijks sprake van toename Messiasbelijdende Joden’"

Geef een reactie