Google blokkeert messiaanse bijbelstudies

Screenshot van de nieuwe website met bijbelstudies van Werner Stauder.

HOORN | De online studies van de messiaans-joodse bijbelleraar Werner Stauder zijn door Google en Facebook deels geblokkeerd.

‘Ik kreeg zojuist van Google de melding, dat mijn account met mijn vier google-sites nu in zijn geheel verwijderd is omdat mijn websites in strijd zouden zijn met het beleid van Google’, schreef Stauder donderdag op zijn Facebookpagina. ‘Van Facebook kreeg ik op hetzelfde moment ook het bericht, dat ze de postings met mijn bijbelstudies verwijderd hebben omdat ze in strijd zouden zijn met hun richtlijnen.’

De website van Stauder met tal van messiaanse studies over de Thora, voedselwetten, het joodse karakter van het Nieuwe Testament en meer, ‘is uitgeschakeld vanwege een waargenomen schending van de Voorwaarden’, meldt Google bij het raadplegen van de site. ‘Deze site kan pas worden bekeken als de site-eigenaar het Google-account heeft hersteld.’

Dat herstel blijkt echter niet zo eenvoudig. Stauder heeft daarom besloten zijn studies onder een ander internetdomein onder te brengen. De studies en publicaties zijn inmiddels te bezoeken via messiaansestudies.jouwweb.nl.

“Ik heb geen idee waar de blokkade op Google en Facebook vandaan komt en ik vind het verdacht, dat ik beide meldingen vlak achter elkaar kreeg met ongeveer een uur ertussen”, laat Stauder MessiaNieuws in een reactie weten. Ook stuurt hij een screenshot van een van de meldingen.

Stauder: “Met facebook is dit overigens niet de eerste keer, dat ze mijn postings verwijderen. Dat gebeurt regelmatig, ook met de Nederlandse en Duitse studies. Ze verwijderen zelfs plaatjes met shabatwensen!”

Vreemd blijft de blokkade dus wel. De verontwaardiging onder het bericht van Stauder op Facebook is dan ook groot. ‘Onbegrijpelijk’, reageert Bas Urgert. Ook wordt gesuggereerd dat er een ‘mol’ achter zou zitten, die mogelijk de pagina’s heeft gerapporteerd.

Stauder, voormalig medewerker van dagblad De Telegraaf, houdt ook Duitse, Surinaamse en Indonesische pagina’s met messiaanse studies bij. Die sites zijn inmiddels weer toegankelijk. Op contactverzoeken en berichten zegt Stauder geen enkele reactie of inhoudelijke verklaring van Google te krijgen.

Wees de eerste die reageert op "Google blokkeert messiaanse bijbelstudies"

Geef een reactie