Hamas en Al Fatah blijven hun aanhangers opzwepen tot terreur en geweld jegens Israël

Foto: Levi Zoutendijk

Soldaten van het Israëlische leger (IDF/Tsahal) hebben afgelopen nacht 8 arabische terroristen gearresteerd in Judea en Samaria, die gezocht werden voor betrokkenheid bij terrorisme en gewelddaden gericht tegen burgers en veiligheidspersoneel. De terroristen werden overgedragen aan veiligheidsagentschappen voor verder onderzoek.

De Israëlische politie evacueerde moslims van de Tempelberg nadat tijdens de vastenmaand van de Ramadan op de Joodse heiligste plaats in de Oude Stad van Jeruzalem voor de derde nacht op een rij rellen uitbraken. Vermoed wordt dat de honger hen parten heeft gespeeld.

Gisteren maandag, brak een grote brand brak uit in een Israëlische stad nabij de grens met Gaza, als gevolg van ballonnen met daaraan brandbommen vastgehecht die vanuit de Gazastrook door islamitische terroristen werden gelanceerd richting Israël. Meerdere brandweerkorpsen trachtten de brand onder controle te krijgen die was aangestoken in de regionale raad van Eshkol, nabij Netivot.

Er werden geen slachtoffers gemeld, maar het vuur veroorzaakte veel schade aan een landbouwgebouw en gewassen. Extra brandbommen en explosieven die aan ballonnen zijn bevestigd, worden momenteel door terroristen uit Gaza naar Israëlisch grondgebied gezonden. De politie waarschuwt de Israëli’s om brandende vliegers, autobanden of brandende ballonnen niet aan te raken en onmiddellijk te melden aan de politie-noodlijn.

Eerder op maandag arriveerde de ambassadeur van Qatar, Mohammed al-Emadi, in Gaza om 30 miljoen dollar over te maken aan Hamas als onderdeel van de naar verluidt bereikte overeenstemming tussen Israël en de moslimterreurgroepen in Gaza. Hamas, de islamitische Jihad en andere terreurgroepen in Gaza blijven dreigen met raketaanvallen om het Songfestival in Tel Aviv te verstoren.

Bronnen:

♦ naar een artikel “Fire breaks out in southern Israel due to incendiary devices launched by Muslim terrorists in Gaza” en een artikel “Qatari envoy arrives in Gaza to transfer $30 million bribes to Hamas” van 13 mei 2019 en een artikel “8 wanted terrorists arrested overnight in Judea and Samaria – Ramadan riots on Temple Mount” van 14 mei 2019 op de site van Behind The News

https://brabosh.com

 

Wees de eerste die reageert op "Hamas en Al Fatah blijven hun aanhangers opzwepen tot terreur en geweld jegens Israël"

Geef een reactie