HBO-serie is anti-Israel en pro-Palestijns

Foto: Levi Zoutendijk

Mediaorganisatie HBO heeft een 10-delige tv-serie gemaakt over de gebeurtenissen die leidden tot de Gaza-oorlog in 2014. De serie ‘Our Boys’ zou gebaseerd zijn op ware gebeurtenissen, aldus HBO.

Toch wordt in de serie, die is opgenomen in Israel, een volkomen vertekend beeld gegeven van deze gebeurtenissen. HBO kiest hiermee partij, tegen Israel en voor de Palestijnen.

Wat is namelijk het geval? Belangrijke feiten worden niet vermeld bij de verfilming van de ontvoering en moord op drie jonge Joodse tieners (Naftali Fraenkel, Gilad Sha’ar en Eyal Yifrach) en de moord op de Palestijnse jongen Muhammad Abu Chadir.

Chadir werd vermoord door een jonge Joodse man, die zijn schuld erkende en aangaf dat hij hem had vermoord als wraak voor wat er daarvoor met de drie Israëlische tieners was gebeurd.
Wat HBO echter niet laat zien – en dat is buitengewoon cruciaal – is dat er in Israel woede en algemene veroordeling was van de moord op deze Palestijnse jongen. In heel Israel, ook in de politiek, verafschuwde men deze moordenaar, die het recht in eigen hand had genomen.

Aan de andere kant kregen de terroristen, die de drie Israëlische tieners hadden ontvoerd en op brute wijze hadden gedood, een eerbetoon van de Palestijnse Autoriteit en werd in de Palestijnse gebieden snoep uitgedeeld om deze barbaarse daad te vieren. De Palestijnse moordenaars werden helden, en hun families blijven als beloning maandelijks betalingen ontvangen van de Palestijnse Autoriteit.

Miljoenen kijkers over de hele wereld zullen zo een zeer vertekend beeld krijgen van wat er echt aan de hand is in dit conflict. Het anti-Israelbeeld zegeviert zoals bijna altijd ten koste van de waarheid. In- en intriest! (Bron: Israel Today).

– – – – –

Bronvermelding
Datum:   02-09-2019
Beeld:     Flash90
Website: www.dirkvangenderen.nl

– – – – –

Wees de eerste die reageert op "HBO-serie is anti-Israel en pro-Palestijns"

Geef een reactie