Herstelwerk aan Joodse begraafplaatsen

Een werkgroep van leden van nagenoeg alle Nederlandse christelijke kerken en gemeenten is sinds 1975 bezig om Joodse begraafplaatsen in een eervolle staat van onderhoud te brengen en te houden.

Vorig jaar is gewerkt op begraafplaatsen in de provincie Friesland.
Dit jaar ligt de focus op de provincie Groningen. Tijdens de landelijke werkweek van 22-26 juli 2019 wordt daar op de begraafplaatsen van Veendam en Kolham gewerkt.

Opgeven voor de landelijke werkweek van 22-26 juli 2019 kan via het formulier op deze pagina.  

De motivatie is om als christenen, zonder pretentie, een steentje bij te willen dragen aan de verbetering in de verhouding tussen Joden en christenen. Ook is het een daad tegen rassenhaat en grafschendingen. Door de prettige ontspannen sfeer, het onderwijs over de verhouding met het Jodendom, de fijne samenwerking en het goede doel vinden veel mensen het een heel zinvolle vakantieweek. Het werk op de begraafplaats bestaat uit het weer zwart maken van de letters op de grafstenen, het lijmen van gebroken stenen en het rechtzetten van scheefgezakte stenen. Ook onkruid wieden, grafhekken schuren en bomen of struiken snoeien behoren tot de werkzaamheden.

De kosten voor dit herstelwerk worden uit principe volledig door Boete & Verzoening gedragen.

Naast de ongeveer 60 mensen die de hele week op de begraafplaats(en) werken, komen ook tientallen vrijwilligers één of enkele dagen meehelpen.

Wilt u ook een week of één of meer dagen meedoen? Vul dan het formulier op deze pagina in of bel, tel. 0320-215 015 (Tineke Arentze).

Dit bericht verscheen voor het eerst op de website van Boete & Verzoening.

Wees de eerste die reageert op "Herstelwerk aan Joodse begraafplaatsen"

Geef een reactie