Hezbollah imiteert brandstichting tactiek van Hamas (video)

Foto: Levi Zoutendijk

Volgens beelden die zondag zijn uitgezonden door Israels tv zender Channel 12, lijkt het er sterk op dat Hezbollah de brandstichting tactiek van Hamas heeft overgenomen.

Op de beelden is te zien hoe Hezbollah strijders jl vrijdag in zuid Libanon brand stichten vlakbij de grens met Israel. De sterke wind wakkerde de vlammen snel aan en zorgde ervoor dat het vuur de grens overging en zich uitbreidde naar een IDF-basis en de gemeenschap van Margaliot.

Op de beelden zijn Unifil soldaten te zien maar die doen geen enkele poging om de Hezbollah strijders ervan te weerhouden de branden aan te steken.

Door de branden explodeerden verschillende landmijnen langs de grens. Lokale brandweerlieden hadden enkele uren nodig om de branden te blussen, brandblus vliegtuigen konden niet worden gebruikt vanwege de nabijheid van de grens.

Volgens Channel 12 is duidelijk dat het niet bij deze ene keer zal blijven maar dat Hezbollah deze tactiek nu vaker zal gaan gebruiken.

De tactiek lijkt te zijn overgenomen van Palestijnse terroristen in Gaza die duizenden brandstichting ballonnen met vernietigend effect naar zuid-Israël hebben gestuurd en nog steeds daarmee doorgaan.

– – – – –

Bronvermelding
Datum:   19-08-2019
Beeld:     Chanel12/screenshot
Auteur:   Joop Soedan
Website: https://www.joods.nl

– – – – –

Wees de eerste die reageert op "Hezbollah imiteert brandstichting tactiek van Hamas (video)"

Geef een reactie