Is een oorlog tussen Israël en de Iraanse ayatollahs aanstaande?

Foto: Levi Zoutendijk

Na vele jaren van dreigementen van de oorlogzuchtige Iraanse ayatollahs lijkt een aanval op Israël steeds dichterbij te komen.

Door Franklin ter Horst

Israël heeft Iran in de nacht van 29 op 30 april 2018 voor het oog van de wereld gevoelig te kijk gezet door de vernietiging van een Iraanse raketopslagplaats in Syrië. De explosie was zo hevig dat seismografen in dat gebied een aardbeving van 2.6 op de schaal van Richter registreerden. Bij de zware luchtaanvallen zouden 200 Iraanse raketten zijn vernietigd en 38 soldaten om het leven zijn gekomen waaronder 18 Iraniërs.

De Syrische staatsmedia sprak van een ballistische raketaanval door de Verenigde Staten en Groot-Brittannië vanuit Jordanië, maar dat lijkt niet het geval geweest te zijn. Zoals gebruikelijk heeft het Israëlische leger geen commentaar over de kwestie gegeven. De Israëlische minister van Inlichtingen Israel Katz liet wel in een interview weten dat “al het geweld en instabiliteit in Syrië het resultaat is van de Iraanse pogingen om er een militaire aanwezigheid te bewerkstelligen. Israel zal niet de creatie van een Iraans front in Syrië toestaan.”

De middeleeuwse Iraanse opperste leider Ali Khamenei schreeuwde om wraak en zei dat de aanvallen beantwoord zullen worden. Dat deed hij trouwens ook al nadat de Israëlische luchtmacht op 10 april 2018 een basis in de buurt van de noordelijke stad Homs in Syrië had gebombardeerd. Daarbij kwamen zeven Iraanse militairen om het leven onder wie een commandant van de Revolutionaire Garde. Deze aanval was gericht tegen een nieuw geavanceerd Iraans luchtverdedigingssysteem en gaf aan dat Israël het gelijk aan zijn zijde heeft. Israël hoeft niet te accepteren dat de moorddadige ayatollahs een arsenaal aan dodelijke wapens opbouwt in Israëls buurland Syrië.

Israëls ambassadeur bij de VN, Danny Danon onthulde op 26 april 2018 dat Iran 80.000 Shi’itische strijders in Syrië heeft geronseld. Danon liet de VN-veiligheidsraad beelden zien van het centrale rekruteringscentrum, dat zich op acht kilometer van de hoofdstad Damascus bevindt.

Haatpreek

Het terreurbewind in Iran dreigt al jaren de staat Israël van de wereldkaart te verwijderen. Hossein Salami, vicecommandant van de Iraanse Revolutionaire Garde (IRGC), dreigde Israël tijdens een preek op vrijdag 1 juli 2016 tegenover een publiek van honderdduizenden mensen Israël met een totale vernietiging. Hij verklaarde dat Iran 100.000 raketten heeft klaarstaan alleen al in Libanon en dat tienduizenden andere raketten staan opgesteld over de moslimwereld om “die zwarte vervloekte vlek (Israël) van de wereldkaart te vegen.” Salami herhaalde nog maar eens dat het land zich aan het voorbereiden is op zijn eigen versie van de ‘Endlösung’ van het probleem van Israël en de Joodse soevereiniteit.

Op 23 november 2017 dreigde de bevelhebber van de Iraanse Revolutionaire Garde dat een toekomstige oorlog in de regio zal resulteren in de vernietiging van Israël. “Het is een bewezen claim dat we vandaag zeggen dat elke nieuwe oorlog zal leiden tot de uitroeiing van het Zionistische regime,” vertelde generaal Mohammad Ali Jafari tegenover Iraanse journalisten in Teheran volgens semi-officiële media.

Generaal Abdolrahim Mousavi, hoofd van het Iraanse leger, waarschuwde op 16 september 2017 dat zijn land Tel Aviv en Haifa met de grond gelijk zal maken indien Israël een verkeerde beweging mocht maken. Er blijft een enorme genocidale dreiging uitgaan van deze Shi’itische bende in Teheran. Daarnaast neemt de machtsinvloed van Iran in Syrië ook verontrustende vormen aan. Zo wordt Israël in het noorden bedreigd door een alliantie tussen de terreurbeweging Hezbollah, diverse andere Shi’itische terreurgroepen, Syrië en de Iraanse Revolutionaire Garde. Dat gebeurt allemaal met steun van de Russen.

Yisrael Katz waarschuwde dat Israël Iran een lesje zal leren die ze nooit zullen vergeten. Deze uitspraak kwam nadat een drone van het Iraanse terreurbewind was gelanceerd van een luchtmachtbasis in de buurt van de plaats Palmyra in Syrië en het noorden van het Israëlische luchtruim binnenvloog. De drone werd echter door een helikopter van het Israëlische leger (zie video) boven Israëls grondgebied neergeschoten. Israël antwoordde hierop met een reeks zware bombardementen op doelen in Syrië waaronder het mobile commandocentrum van waaruit de drone was gelanceerd. Israël bleek daarnaast ook nog eens de helft van het Syrische luchtafweergeschut te hebben uitgeschakeld.

Gedurende de Israëlische bombardementen wist het Syrische leger een Israëlisch vliegtuig met luchtdoelraketten te raken. De piloten slaagden er echter in, naar het Israëlische luchtruim terug te keren, en wisten het vliegtuig voortijdig te verlaten voordat het neerstortte nabij de kibboets Hardoef in de Jizreëlvallei in Galilea. Een van de piloten raakte daarbij zwaar gewond; hij is niet in levensgevaar. Het was voor het eerst in 34 jaar dat een vliegtuig van de Israëlische luchtmacht werd neergeschoten.

Het lijkt er op dat Israël en de Islamitische Republiek Iran op ramkoers zitten. Er daagt “een grote strategische clash aan de horizon”, zei Amos Yadlin, voormalig hoofd van IDF Intelligence en uitvoerend directeur van het Institute for National Security Studies (INSS). De Israëlische generaal Alon liet weten dat alle partijen het zwaar zullen krijgen in de volgende oorlog, en doelde met name op de vijanden van Israël. “Israël zal in dat geval maximaal geweld gebruiken in zo kort mogelijke tijd”, aldus Alon. Israël bereidt zich inmiddels op niet minder dan zes fronten voor op oorlog, vertelde generaal Aviv Kochavi, adjunct-stafchef van de Israëlische strijdkrachten bij de afstudeerceremonie voor nieuwe Israëlische marineofficieren. De verwachting is dat Iran zelf buiten schot wil blijven en de Libanese terreurgroep Hezbollah opdracht zal geven voor een aanval op Israël. Yisrael Katz dreigde in dat geval buurland Libanon ‘naar het stenen tijdperk’ terug te brengen.

Iraanse nucleaire programma

En wat een blamage voor de ayatollahs toen bleek dat de Mossad er met een spectaculaire spionageactie er in slaagde 110.000 geclassificeerde documenten (500 kilo) uit Iran te smokkelen. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu onthulde op 30 april in een rechtstreekse uitzending (zie video) dat Iran heeft gelogen over het kernwapenprogramma. Hij toonde de bemachtigde bestanden en datums aan de wereld. Eigenlijk niets nieuws onder de zon want de ayatollahs belazeren de boel al jaren. Israël slaagde erin om alle bestanden van het geheime kernwapenprogramma van het monsterachtige bewind in Iran te bemachtigen, bracht hen van Iran naar Israël en toonde dat ’s avonds op de televisie.

Netanyahu toonde document na document uit het archief, inclusief een kaart met vijf mogelijke locaties voor een kernproef in Oost-Iran, een ontwerp voor een nucleaire lading op een Shahab-3-raket en nog veel meer. Iran loog over het nooit hebben van een kernwapenprogramma.

Zoals voorspeld bleef Iran na de ondertekening van het nucleaire akkoord in 2015 zijn kennis van nucleaire wapens behouden en uitbreiden voor toekomstig gebruik.

De gesprekken met de apocalyptische kliek in Teheran over het nucleaire programma is niets anders dan een kwalijke grap gebleken. Al worden er honderd verdragen ondertekend, Iran zal echt niet stoppen met de ontwikkeling van atoomwapens. Recente mededelingen van Israëlische en buitenlandse deskundigen lijken allemaal te bevestigen dat Iran het ‘point of no return’ in zijn streven naar atoomwapens is gepasseerd. Dit ondanks jarenlange plechtige beloften van de leiders in het Westen, dat het de Islamitische Republiek nooit zou worden toegestaan om dit stadium te bereiken.

Barack Hussein Obama maakte destijds in een toespraak van een kwartier triomfantelijk de nucleaire overeenkomst met Iran bekend. Een overeenkomst met leiders van een land die met regelmaat “Dood aan Amerika”en “Dood aan Israël” schreeuwen. De overeenkomst houdt Iran niet tegen om een kernmacht te worden, en het beteugeld zijn nucleaire infrastructuur niet. Obama wist ook dat Iran zijn atoomwapens tegen Israël zou gebruiken. Ze zullen de controles van het Internationaal Atoom Energie Agentschap (IAEA), de nucleaire ‘waakhond’ van de Verenigde Naties, blijven saboteren door belangrijke informatie achter te houden en hun bezigheden camoufleren met diplomatieke wartaal waarmee ze de wereld al jarenlang misleid hebben.

Ben Rhodes, plaatsvervangend adviseur nationale veiligheid onder Obama, onthulde in een in de New York Times gepubliceerd lang interview wat vrijwel iedereen al wist: het Witte Huis van Obama loog om de goedkeuring te krijgen voor de nucleaire overeenkomst met Iran. Het bereiken van een akkoord was belangrijker dan de gevolgen van deze handelwijze, het was belangrijker dan de realiteit van een agressief en nucleair bewapend Iran. Obama loog tegen de bondgenoten waaronder Israël, over de inhoud van de nucleaire overeenkomst. Allerlei organisaties blijken dik betaald te zijn om de boodschap van het Witte Huis na te papagaaien. Slechts enkele dagen na deze onthullingen meldde het Iraanse nieuwsagentschap Tasnim, dat Iran een nieuwe ballistische raket voor middellange afstand had getest die nauwkeurig elk punt in Israël kan treffen.

Federica Mogherini, de hoge vertegenwoordiger van de Europese Unie voor buitenlandse zaken en veiligheidsbeleid, beweerde dat de informatie die de Mossad had verkregen, niets bewees met betrekking tot de nucleaire ambities van Iran. Logisch die bewering, want Mogherini was zelf één van de mede ondertekenaars van het nep-verdrag. Zelfs de IAEA heeft herhaaldelijk geverifieerd, dat Iran internationale inspecteurs regelmatig verbiedt om bepaalde nucleaire installaties vrij te inspecteren.

De dreiging van de genocidale ayatollahs voor de Israëlische bevolking is enorm en dat kan Israël niet langer tolereren. Mocht het tot een oorlog komen tussen Israël en Iran dan zou dat voor Teheran wel eens rampzalige gevolgen kunnen hebben. De ayatollahs houden er namelijk geen rekening mee dat de Machtige Hand van God met Israël is! Iran zal net als alle tegenstanders van de Joodse staat, geoordeeld worden. Iran dreigt Israël met regelmaat met raketten te zullen vernietigen, maar Israël zal nog lang bestaan nadat Iran is verdwenen.

Franklin ter Horst schrijft over Israel en het Midden-Oosten. 

1 reactieop"Is een oorlog tussen Israël en de Iraanse ayatollahs aanstaande?"

 1. In de tijd dat Obama nog president was, kwam deze profetie ook al boven.

  Een lange zwarte man als opperbevelhebber van het sterkste leger

  Er zijn meer profetieën in de Islam. In de zeventiende eeuw kwam deze profetie: “in de eindtijd, voordat de uiteindelijke verlosser, de Mahdi arriveert, zal een lange zwarte man aan het hoofd staan het grootste land ter wereld en opperbevelhebber zijn van het machtigste leger ter aarde. Deze heerser zal een duidelijk teken dragen van de derde Imam, wiens naam was ‘Hoessein’.” Barach Hoessein Obama…

  De Sjiieten en Obama.

  Bron:
  https://appie.abspoel.nl/zelf-vervulde-profetieen/

Geef een reactie