Jonge Joden in Europa willen emigreren

Foto: Levi Zoutendijk

Op antisemitisme bestaat maar één afdoend antwoord:
Go To Israel! Aliyah! Nu!

Uit een actuele peiling onder Joden in Europa is gebleken dat 41% van hen in de leeftijdscategorie van 16 tot 34 jaar overwegen om naar Israël te emigreren, omdat zij zich niet meer veilig voelen.

Door Dov Eilon

De gegevens werden door het Agentschap van de Europese Unie voor Fundamentele Rechten onder in totaal 16.000 Joden verzameld. 45% van de geënquêteerde jongeren en jonge volwassenen let erop niet openlijk als Jood herkenbaar te zijn.

De peiling werd gehouden in de volgende landen: Oostenrijk, België, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Hongarije, Italië, Nederland, Polen, Spanje, Zweden en Groot-Brittannië. 44% van de jonge joodse Europeanen heeft al antisemitische intimidatie meegemaakt, dat is 12% meer dan de oudere generatie van de geënquêteerden. 80% van de slachtoffers doet geen aangifte.

Meer dan 80% van de jonge Europese Joden identificeert zich heel sterk met zijn joodse identiteit. 62% voelt een sterke verbondenheid met de staat Israël, slechts 35% met de Europese Unie.

Aliyah neemt toe, maar niet uit Frankrijk
Nadat er in de jaren 2014 en 2015 op grond van het toenemende antisemitisme en diverse terreuraanvallen een snelle toename van de immigratie van Joden uit Frankrijk naar Israël was waar te nemen, is dit aantal nu weer verminderd. De daling bedroeg 23,5% in het jaar 2018 in vergelijking met het jaar 2017. In 2017 bedroeg de daling in vergelijking met 2016 25%.

Nog in december 2018 had de toenmalige minister voor Diaspora, Naftali Bennet, een plan gepresenteerd, dat 200.000 Joden uit Frankrijk naar Israël zou moeten brengen. De verkiezingen hebben het plan toen tegengehouden.

Over het algemeen is het aantal Aliyah-Joden toegenomen, en wel met 6,6%. Dat ligt vooral aan de stijging bij de Russische Joden met 47%. In 2018 kwam 67% van de immigranten uit de voormalige Sovjetrepublieken, 9% uit de VS en 8,7% uit Frankrijk.

– – – – –

Bronvermelding
Datum:       17-07-2019
Auteur:       Dov Eilonm
Website:     https://brabosh.com

– – – – –

Wees de eerste die reageert op "Jonge Joden in Europa willen emigreren"

Geef een reactie