Jongeren: CDA moet Israël blijven steunen | ‘Baken van licht in duistere regio’

Foto: Levi Zoutendijk

Het CDA moet de staat Israël ondubbelzinnig blijven steunen, samen met de SGP, CU, VVD en PVV, maar desnoods alleen.

Dat schrijven vertegenwoordigers van het CDJA, de jongerenorganisatie van het CDA, in het Reformatorisch Dagblad. Vorige week raakte het CDA in opspraak omdat het enkele anti-Israëlische moties zou hebben gesteund. De Joodse journalist Esther Voet sprak zelfs van “een historische draai” binnen de partij.

“Palestijns-Arabische moslim­extremisten hebben er nooit een geheim van gemaakt voorstander te zijn van de vernietiging van Israël. Wanneer we, zoals onlangs in de Tweede Kamer, het debat voeren over de vredespolitiek in het Midden-Oosten moet daarom eerst worden erkend dat het hier ten diepste gaat om een islamitisch-Joods conflict”, aldus de jongelingen, die kritiek uitten op de antisemitische propaganda die massaal rondgaat in de moslimlanden rond Israël.

“In de gehele islamitische wereld zien we dag in, dag uit een enorme stortvloed aan anti-Joodse en anti-Israëlische propaganda. In kranten, televisie- en radio-uitzendingen en schoolboeken worden Joden stelselmatig gedemoniseerd en wordt het bestaan van de staat Israël betwist of ontkend. Palestijnse zelfmoordcommando’s maken van hun god een moordenaar door in zijn naam te doden.”

Het CDA nam afgelopen week onder meer een motie aan om EU-financiering van Palestijnse terroristen te stoppen. “Terecht, het land Israël is een baken van licht, recht, rede en democratie in deze vijandige en duistere regio. De Arabische landen hebben zich vanaf de oprichting van de staat Israël in 1948 vijandig opgesteld. Meteen nadat het Britse mandaat eindigde, vielen 23.500 soldaten uit vijf Arabische landen de jonge staat aan.”

“In 1967 liep de conferentie van Khartoum, die plaatsvond na de Zesdaagse Oorlog, uit op een drievoudig ”nee” van dertien Arabische landen. Nee tegen vrede met Israël, nee tegen onderhandelingen met Israël en nee tegen erkenning van de staat Israël. De staat dient te worden vernietigd, van de Nijl tot de Eufraat, en moet worden weggevaagd uit de annalen van de geschiedenis. De oorzaak van het islamitisch-Joods conflict is het feit dat de Arabische wereld Israël niet accepteert”, beschrijft de verklaring.

 

Geef een reactie