Jongerenweekend Simchaim bijna volgeboekt

David Treur (m) speelt op zijn gitaar tijdens het Simchaim-weekend van 2016. Ondertussen bidt Brian Vaessen (r). Beeld: Simchaim

Het messiaanse Simchaim-weekend voor jongeren en jongvolwassenen is bijna volgeboekt.

Er is nog plaats voor negen aanmeldingen. Daarmee komt het totaal van het jaarlijkse Simchaim-weekend van stichting Moadim op vijftig. Aanmelden kan nog tot aanstaande zaterdag 1 april.

Volgens David Treur (18) uit Voorthuizen, een van de organisatoren, is het belangrijk dat messiaanse jongeren met elkaar in contact komen. “Er wordt in messiaans Nederland weinig georganiseerd voor jongeren. Dit weekend is daar een ideale manier voor. Veel jongeren hebben het gevoel dat ze er alleen voor staan, met name in het geloof”, zegt Treur, die zelf op sjabbat naar de messiaanse gemeente Bracha in Apeldoorn gaat.

“De messiaanse beweging is de laatste jaren hard gegroeid. Er worden veel conferenties en studies voor ouderen georganiseerd. Maar de jeugd wordt daar vaak een beetje vergeten, terwijl wij toch de toekomst zijn”, aldus Treur.

Organisator Renaldo van de Schuur tijdens de sjabbat. Beeld: Simchaim

Het weekend valt dit jaar na Pesach tijdens het Ongezuurde Brodenfeest, een week waarin traditioneel gist- en broodproducten worden gemeden. De organisatie zorgt daarom voor gistvrije maaltijden.

Doopdienst

Het is de derde keer dat het weekend plaatsvindt. En wel van vrijdagavond 14 tot en met zondag 16 april voor jongeren van tussen de 16 en circa 30 jaar. De locatie is wederom Kampeerhoeve Koole in het dorp Noorden, nabij Woerden. Mannen en vrouwen slapen strikt gescheiden. De kosten bedragen 65 euro per persoon. Op het weekend speelt onder meer een band, zijn er diverse sprekers en er wordt gesport. Vorig jaar vond er daarnaast een spontane doopdienst plaats.

De naam Simchaim is een samenvoeging van twee Hebreeuwse woorden: ‘simcha’ (vreugde) en ‘chaim’ (leven). Oftewel levensvreugde, ‘een betekenis die het leven met de Messias Jesjoea goed weergeeft’, aldus de website.

Wees de eerste die reageert op "Jongerenweekend Simchaim bijna volgeboekt"

Geef een reactie