‘Judea Samaria Conferentie in Brussel indrukwekkend’

De Judea Samaria Conferentie op initiatief van Friends of Judea and Samaria

Vandaag werd het Europees Parlement toegesproken door vijf pioniers uit Israël, waaronder ook Ruth Shaphira. Haar dochter raakte zwaar gewond door een aanval met een molotovcocktail…

Shaphira die ook zelf slachtoffer was van een eerdere aanval, maar er daarbij zonder kleerscheuren vanaf kwam, uitte haar verontwaardiging. “Hoe is het mogelijk dat Palestijnse terroristen in de gevangenis subsidie ontvangen vanuit de EU?” Haar doel is duidelijk, en haar oproep helder: “We moeten een einde maken aan deze geldstromen richting Palestijnse terroristen.”

Presentatie Shaphira

Judea Samaria Conferentie

Bij de Judea Samaria Conferentie, die gehouden wordt op initiatief van Friends of Judea and Samaria, was ook een groepje Nederlanders aanwezig. Vorige week nog klonk de oproep mee te komen naar Brussel of om in ieder geval te bidden voor deze conferentie. Volgens de initiatiefnemers hierachter, Brenda Aartsen van Time to stand up for Israel, Jan-Cornelis van Dijk en Bert Huizing van christelijknieuws.nl is het erg bijzonder dat de pioniers het EU-parlement mogen toespreken. “Laten we bidden dat het een positieve invloed heeft gehad in het denken over Israël”, aldus Van Dijk. “Het was erg indrukwekkend.”

Waarheid

Ook Yossi Dagan, voorzitter van de Regionale Raad van Samaria (Shomrom) en pionier en oprichter van Lev HaOlam Nati Rom spraken het Europees Parlement toe. Beiden zijn belangrijke sleutelfiguren in het internationaal op de kaart zetten van Judea en Samaria. De eerste politiek, en de ander voornamelijk als ‘verkondiger van de waarheid’ over Israël.

Vreedzame samenleving

Pioniers Moshe Lev-Ran, internationale export manager van de grote fabrikant van plastic Twitoplast Ltd, en Erez Zadok, kapitaal investeerder, en CEO van Aviv Fund Management, wisten te inspireren met positieve voorbeelden van vreedzame samenleving en samenwerking tussen Joden en Arabieren. Beiden leggen juist hierop de nadruk in hun boodschap.

Zo vertelde Lev-Ran over de goede ervaringen die hij heeft met Joden en Arabieren die dagelijks samenwerken in het Barkan Industrieel gebied. Ook verhaalde hij over het effect van de boycots tegen Israëlische producten uit deze gebieden. Zadok, die twee boeken schreef over beleggingen en hedge funds, presenteerde een economisch programma voor normalisatie en samenwerking in het Midden-Oosten. Het ‘Peace Factories Plan’. Het kan wel, volgens hem, maar de wil moet er ook zijn.

Lees ook: Nati Rom vertelt ‘ware verhaal Judea en Samaria’

Wees de eerste die reageert op "‘Judea Samaria Conferentie in Brussel indrukwekkend’"

Geef een reactie