Lieberman: “Eenheidsregering is de enige weg”

Foto: Levi Zoutendijk

Kingmaker Lieberman weet zijn rol weer prima te spelen. Hij verscheen buiten zijn huis in de stad Nokdim om de verzamelende pers toe te spreken.

Liberman noemde zij voorwaarden nog maar eens een keer : een seculiere verlanglijst inclusief militaire dienst voor de ultraorthodoxen, openbaar vervoer en handel op Shabbat, Haredi-onderwijsnormen en andere maatregelen – en zegt dat hij niet van plan is met andere partijleiders te spreken totdat zij aan zijn voorwaarden voldoen .

Maar hij verzacht ook zijn toon richting de rechtervleugel, en beschrijft ultraorthodoxe partijen als ‘politieke rivalen, geen vijanden’, en geeft uiting aan zijn bereidheid om in een regering onder Benjamin Netanyahu te zitten. Maar zonder ultraorthodoxe partijen.

Hij noemt het idee om een ​​regering met Arabische partijen te vormen ‘absurd’.

Verwijzend naar zijn eis voor een unity regering zei hij : “Verspil je tijd niet. We moeten het enige mogelijke spoor zo snel mogelijk volgen”.

Hij vind ook dat president Rivlin een veel actievere rol moet spelen, en absoluut moet weigeren mee te werken aan een 3e stemronde, zoals Netanyahu mogelijk gaat voorstellen.

– – – – –

Bronvermelding
Datum:         17-09-2019
Auteur:         Joop Soesan
Beeld:           Youtube screenshot
Website:       https://www.joods.nl

– – – – –

Wees de eerste die reageert op "Lieberman: “Eenheidsregering is de enige weg”"

Geef een reactie