Lieberman heeft de intentie om Gantz als premier aan te bevelen

Foto: Levi Zoutendijk

Yisrael Beytenu-leider is kwaad op Netanyahu wegens “bedrog” in het conditioneren van een eenheidsregering met de religieuze partijen. Met een sleutelrol in handen is de steun van Avigdor Lieberman voor een nieuwe regering cruciaal.

De partijleider van Yisrael Beytenu vertelde medewerkers, naar verluidt, dat hij van plan is om de Blauw & Wit partijleider Benny Gantz aan te bevelen als de volgende premier, in plaats van Benjamin Netanyahu.

Volgens een bron van Channel 12 zouden de opmerkingen van Lieberman zijn gemaakt achter gesloten deuren en zou dit een significante boost betekenen voor Gantz, die de steun van president Reuven Rivlin zoekt om een ​​nieuwe regering te vormen en Netanyahu te ontslaan.

Volgens de bijna-definitieve verkiezingsresultaten, heeft Lieberman de sleutel tot het vormen van de volgende regering in handen, na een politieke impasse tussen Likoed van Netanyahu en Blauw & Wit van Gantz.

Lieberman heeft gezworen te pleiten voor een eenheidsregering, bestaande uit zowel Likoed als Blauw & Wit, en zijn steun voor Gantz kan extra zwaar wegen voor Rivlin, zodra de president overleg gaat plegen met partijleiders over wie hij moet belasten met het vormen van een regering.

Steun van Lieberman aan Gantz zal de weg vrij maken voor de Israëlische arbeiderspartij om de mogelijkheid van een minderheidsregering te verkennen, met gedoogsteun van de Joint List-alliantie van Arabische partijen in Israel.

Yisrael Beytenu komt zondag bijeen voor een factievergadering om te beslissen over de volgende stappen.

– – – – –

Bronvermelding
Datum:         19-09-2019
Auteur:         Joop Soesan
Beeld:           Youtube
Website:       Joods.nl

– – – – –

Wees de eerste die reageert op "Lieberman heeft de intentie om Gantz als premier aan te bevelen"

Geef een reactie