Made in Israel mag niet meer

Foto: Levi Zoutendijk

Vandaag sprak het Europese Hof zich uit over de etikettering van producten die gemaakt worden in Judea en Samaria, in het bijzonder over de wijn van de fabrikant Psagot. De uitspraak houdt in dat het niet toegestaan is om op het etiket ‘Made in Israel’ te zetten.

Het Israëlcentrum is verbijsterd over de uitspraak van het Europese Hof. Daar waar de etikettering van producten bedoeld is om de voedselveiligheid voor de consument te garanderen, heeft het Europese Hof met deze uitspraak een omstreden politiek besluit genomen, dat zich eenzijdig richt tegen de Joodse staat Israël.

Het Israël Producten Centrum en Christenen voor Israël beraden zich nu op verdere stappen. Het is niet nieuw dat Israël eenzijdig benadeeld wordt door organisaties en overheden. Maar het is wel nieuw dat het Europese Hof een uitspraak doet die zulke verregaande consequenties heeft. De Joodse staat Israël zou volgens deze uitspraak van het Hof immers aan andere maatstaven moeten voldoen dan bijvoorbeeld China, Marokko, Rusland of Turkije (landen die gebieden bezetten). Deze uitspraak wakkert antizionisme alleen maar verder aan.

Europa vervreemdt zich met deze uitspraak steeds meer van de Joodse staat. We hopen dat Nederland het voorbeeld van Duitsland volgt en de Europese richtlijn niet toepast omdat BDS (boycot, desinvestering en sancties tegen Israël) antisemitisch is.

We roepen u op om juist nu een vuist te maken tegen de boycot van Israël, en de producten uit Israël (inclusief Judea en Samaria) massaal te kopen. Dat kan via onze website: www.israelwinkel.nl

– – – – –

Bronvermelding
Datum:   12-11-2019
Website: https://christenenvoorisrael.nl/

– – – – –

Wees de eerste die reageert op "Made in Israel mag niet meer"

Geef een reactie