Messiaans-joodse jurist Myers opnieuw in Den Haag

DEN HAAG | Calev Myers, de oprichter en directeur van het Jerusalem Institute of Justice (JIJ), is opnieuw in Nederland. Dit keer niet om door heel het land te spreken, zoals in december 2016, maar om een mensenrechtenrapport te overhandigen bij het Internationaal Gerechtshof in Den Haag. 

Meestal moet de staat Israël het bij het justitiële hof ontgelden. Maar Myers stelt mensenrechtenschendingen van terreurorganisatie Hamas aan de kaak. Zo beschuldigt hij Hamasleider Ismail Haniyeh van gruweldaden jegens zijn eigen bevolking in Gaza tijdens de zomeroorlog van 2014. “Hij voorkwam geen schendingen van mensenrechten door militanten van Hamas, maar moedigde ze juist actief aan”, zegt Myers. Vandaag biedt hij daarom het rapport aan in Den Haag.

Myers stelt verder dat Hamas burgers als ‘militaire bescherming’ gebruikte en burgers bewust in gevarenzones onderbracht. Vervolgens schoot Hamas vanuit die mensenmassa’s met zeer onveilige raketten en mortieren, aldus het rapport.

In december 2016 organiseerde het Comite Gemeentehulp Israël (CGI) een aantal spreekbeurten in Nederland met deze advocaat uit Jeruzalem. Lees hier een interview met hem op MessiaNieuws.nl

Wees de eerste die reageert op "Messiaans-joodse jurist Myers opnieuw in Den Haag"

Geef een reactie