Messiasbelijdende Joodse vrouw brengt het Evangelie aan antizendingsorganisatie Yad L’Achi

Foto: Levi Zoutendijk

Hallel vertelt: ‘Terwijl ik het Evangelie aan hen vertelde, besefte ik dat ze waren als schapen zonder herder. Zij deden wat aan het was verteld. Een jonge man schreeuwde me toe dat ze me zouden doden. Ik zei tegen hem: “Jullie kunnen wel mijn lichaam doden, maar niet mijn leven.” Ik merkte dat dit hem raakte, hij liep ook weg. Opeens gaf de rabbi, die hen eerder tegen mij opzette, de opdracht van mij vandaan te gaan omdat ik een vrouw was. Op dat moment arriveerde ook de politie om de rust te herstellen.’

Waarom ging Hallel Goldman eigenlijk naar deze conferentie van Yad L’Achim? Deze organisatie wil elke vorm van evangelisatie in Israel verbieden en de Aliyah van Messiasbelijdende Joden naar Israel stoppen, evenals elke aanwezigheid van christenen in Israel. Je weet van tevoren dat er botsingen zullen ontstaan.

Hallel erkent dat ze zich hier zeker van bewust was. Ze legt uit: ‘Jonge mensen die in ultraorthodoxe gemeenschappen opgroeien, hebben geen toegang tot de media, zijn afgesloten van de buitenwereld en geloven alleen maar wat hun religieuze leiders vertellen. Daardoor zijn ze totaal gehersenspoeld.
Laten we niet op hen neerkijken,’ gaat ze verder. ‘Ze zijn verblind, in slavernij, net zoals wij vroeger. Dat gevoel had ik.’

Ze geeft aan dat gelovigen geroepen zijn het Evangelie naar niet-bereikte groepen te brengen. ‘Ik wil me concentreren op de nog niet bereikten in ons land, in Israel. We kunnen naar Afrika gaan om daar het Evangelie te brengen, maar de ultraorthodoxen in ons eigen land zijn ook nog niet bereikt. Ze horen alleen wat de rabbi zegt, het Evangelie horen ze nooit. Dat is mijn motivatie om het wel te doen.’ (Bron: Kehila News)

– – – – –

Bronvermelding
Datum:         09-09-2019
Auteur:         Dirk van Genderen
Beeld:           Sebi Berens/Flas90
Website:       https://www.dirkvangenderen.nl/

– – – – –

1 reactieop"Messiasbelijdende Joodse vrouw brengt het Evangelie aan antizendingsorganisatie Yad L’Achi"

  1. In mijn Bijbel staat ” Klop het stof uit uw kleed als een getuigenis tegen hen”. Niet, zoek ze op en val ze lastig. Ze brengt helemaal geen evangelie, want het is er simpel niet welkom. RK Kerk heeft dat begrepen, en de missie Joden bekeren is er niet meer. Juist dat leidt tot normailsering van contacten. Joden melden zich regelmatig bij ons, dat ze lastig gevallen worden door christenen met hun bekerings agenda. Als agency hebben we juist een regel, Joden niet te bekeren.

Geef een reactie