Muziekvideo: Geef me het vuur dat in mij doordringt en ademt

Deze week een lied van de Israëlische zangeres/songwriter en actrice Roni Dalumi. Hoewel zij beslist niet de favoriet van de jury was, won zij in 2009 – pas 17 jaar oud – de talentenjacht Kochav Nolad, Een ster is geboren, door de stemmen van het publiek.

In 2010 verscheen haar eerste single, ‘Ten’ (Geef), een vertaling van een Spaans lied uit Cuba. Een lied dat als een soort gebed zingt van verlangen en eenzaamheid, het verlangen om dingen te veranderen. De video is Engels ondertiteld; onderaan vindt u een Nederlandse vertaling.

Geef me het vuur dat in mij doordringt en ademt
Brandend tot in het diepst van mijn hart
Geef me de wind, die nooit stopt
In het zand schrijft hij mijn naam

Geef me het raam te zien, de hele gloed
Kom, verlicht mijn weg
Want nu al sluit de duisternis de deur voor mij
Sluipt terug mijn bed in

Geef me morgen waarin ik de tijd weer kan inhalen
Die voor mij gesloten was
Geef me morgen waar ik alles kan veranderen
Laat me het einde van het verhaal herschrijven

(refrein)
Want als je gewoon geeft, dan kan ik me voorstellen,
Dan kan ik de eenzame muren breken
Want als je gewoon geeft, dan kan ik risico’s nemen
Ontsteek en verbrand de muren van stilte

Wees de eerste die reageert op "Muziekvideo: Geef me het vuur dat in mij doordringt en ademt"

Geef een reactie