Archeologie: Shilo, waar vele jaren de Tabernakel stond

Nadat de Israëlieten onder Jozua het land Kana’an grotendeels hadden veroverd, werd de Tabernakel in Shilo opgezet. Deze plaats lag centraal in het land, 32 km ten noorden van Jeruzalem, aan de doorgaande weg van Be’er Sheva in het zuiden naar de noordelijke steden in het huidige Galilea. Nu loopt daar Autoweg 60.

Shilo lag in het heuvelland van Samaria, in het stamgebied van Efraïm. De plaats lag op een heuveltop, wat hem verdedigbaar maakte, en was omgeven door heuvels, waar bij de grote feesten ruimte was voor veel deelnemers. Die lieten daar wat souvenirs achter, in de vorm van potscherven. Momenteel is Tel Shilo een archeologisch park met de naam ‘Ancient Shiloh’, gelegen naast het moderne Shilo.

Shilo werd waarschijnlijk in de tijd van de Rechters wegens zijn centrale plaats uitgekozen als de religieuze en militaire hoofdstad, en 369 jaar heeft de Tabernakel hier gestaan, in de vorm van een permanent gebouw. Daar stond een altaar, waar offers werden gebracht (1 Sam.1), en de Ark van het Verbond met o.a. de twee stenen wetstafelen werd er bewaard (1 Sam. 4).

In de loop der eeuwen zijn op deze plaats waarschijnlijk een synagoge, Byzantijnse kerken en een moskee gebouwd, waarvan resten in het archeologische park te zien zijn. In het park staat ook een bezoekersgebouw (links op de foto), waar de geschiedenis van Shilo wordt gevisualiseerd.

Voor uitgebreidere informatie over Shilo: zie https://www.holylandsite.com/shiloh. Aanbevolen!

Wees de eerste die reageert op "Archeologie: Shilo, waar vele jaren de Tabernakel stond"

Geef een reactie