Muziekvideo: Messiaanse gelovigen zingen Jesaja 61

Messiaanse gelovigen in Israël hielden in februari een driedaagse gebeds­bij­een­komst. Onder­deel daarvan was een bezoek aan de regio Sderot, waar de bewoners maan­den­lang geëva­cu­eerd zijn geweest. Zij bemoe­dig­den de terug­ge­keerde bewo­ners met Jesaja 61.

Tony Sperandeo, voorganger van de gemeente haMayaan in Kfar Saba, één van de leiders van de bij­een­komst, zette de woorden van Jesaja 61:1-3 op muziek. In die tekst wordt ook gesproken over de vrij­lating van gevan­genen.

Tony Sperandeo vertelde over de bijeenkomst: ‘In deze tijd van oorlog is God een God van vrede. In het oog van de storm, als er zoveel tumult en oorlog om je heen is, beschermt God ons. De Heer leidde ons als Joodse en Arabische leiders uit ver­schil­lende plaatsen samen om drie dagen te bidden en vasten. We startten in Kfar Saba en op dag 2 zijn we naar het Zuiden gegaan. Wat het meeste indruk op mij heeft gemaakt, was de bijeen­komst bij het politie­bureau in Sderot, waar zoveel mili­tairen en agen­ten waren ver­moord op 7 oktober. We zijn de Heer daar met zo’n 300 mensen gaan prijzen.
De Heer leidde mij om goed nieuws te brengen aan de gebro­ke­nen van hart, vrijla­ting voor de gevan­ge­nen en gene­zing voor wie rouwen in Sion. Toen we een moment van stilte in acht namen, hoorden we de vogels zingen. Het was alsof God zei: “Ik breng vogels, ik breng leven terug, ik breng hoop terug”.’

Bron: Comité Gemeentehulp Israël

1 reactieop"Muziekvideo: Messiaanse gelovigen zingen Jesaja 61"

  1. Mooi!!!!!!! Am Israel Chai.

Geef een reactie